Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prizemni generator
  • 19.08.2015. 14:45

Međimurje dobilo uređaj za zaštitu od tuče

Iako su čelnici Međimurske županije i grada Murskog Središća još prije dvije godine zatražili dodatnu zaštitu od tuče, DHMZ je tek nakon nedavne tuče odobrio postavljanje prizemnog generatora.

Foto: mursko-sredisce.hr
  • 156
  • 13
  • 0

Nakon velikih šteta od tuče i nevremena koje je prošloga mjeseca pogodilo najsjeverniji hrvatski grad Mursko Središće te zbog činjenice što zbog blizine granice sa Slovenijom to područje nije bilo dovoljno štićeno, na zamolbu čelnih ljudi grada i Međimurske županije, u tom je kraju postavljen još jedan uređaj koji će ubuduće ovo poljoprivredno područje braniti od tuče.

"U dogovoru s Državnim hidrometeorološkim zavodom iz Zagreba, postavljena je i stavljena u funkciju generatorska lansirna postaja broj 17. Nalazi se u Frankopanskoj ulici 72, na OPG-u Miljenka Zobića. Stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda inzistirali su na postavljanju iste na rubnom dijelu Murskog Središća prema Peklenici, zbog što bolje pokrivenosti terena u obrani od tuče. Vlasnik OPG-a Miljenko Zobić također je i službeno postao poslužitelj generatorske lansirne postaje", ističe Dražen Srpak, gradonačelnik Murskoga Središća.

Štete od srpanjskog nevremena prijavila je 141 osoba, a iznos šteta bit će poznat nakon što mjerodavna povjerenstva obiđu teren.

Foto: mursko-sredisce.hr


Tagovi

Mursko Središće Državni hidrometeorološki zavod Generatorska lansirna postaja OPG Miljenko Zobić Peklenica Poslužitelj postaje Dražen Srpak Slovenija Pokrivenost terena


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]