Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 02.02.2023. 14:20
  • Grad Zagreb, Zagreb

Mato Mihić zamjenik je predsjednika HPK, Darko Grivičić predsjednik nadzornog odbora

Glavno zanimanje na OPG-u izabranog zamjenika predsjednika je tov svinja, a kazao je kako poljoprivrednicima treba vratiti vjeru u HPK.

Foto: Printscreen/SBTV
  • 736
  • 96
  • 0

Za zamjenika predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore izabran je Mato Mihić, predstavnik poljoprivrednika iz Brodsko-posavske županije, priopćeno je iz HPK nakon današnje sjednice Upravnog odbora. 

Inače, Mihić zajedno sa suprugom obrađuje 60 ha zemlje. Ranije su se bavili voćarstvom, povrtlarstvom i tovom svinja. Glavno zanimanje njegovog OPG je tov svinja, 500 komada u turnusu, ali zbog teškog stanja u ovom sektoru proizvodnje proizvodnju su morali smanjiti zbog nemogućnosti prodaje na tržištu.

Novoizabrani zamjenik HPK, izabran je javnim glasovanje, a od 18 nazočnih članova UO za njega je glasovalo 10 članova.

Mato Mihić: Prasci od 25 kg uskoro bi mogli koštati 100 eura

"Prihvatit ću mjesto zamjenika predsjednika iz razloga što smatram kako je potrebno da se HPK snažnije nametne Ministarstvu poljoprivrede, kao ravnopravni partner u donošenju odluka važnih za poljoprivrednu proizvodnju u RH", izjavio je nakon sjednice. Dodaje da smatra kako je potrebno da poljoprivrednicima vrate vjeru u Komoru te da natjeraju Ministarstvo poljoprivrede da sluša i prihvaća njihove odluke.

Ovih je dana Komora konstituirala i svoj Nadzorni odbora u IV. sazivu Skupštine. Tako je za predsjednika NO HPK izabran Darko Grivičić. "Izabran je jednoglasno, a Skupština ga mora potvrditi na svojoj sljedećoj sjednici", navode u prioćenju. 

"Drago mi je što Upravni odbor nastavlja s konstruktivnim radom i što na čelne pozicije biramo provjerene i dokazane poljoprivrednike koji svojim poslovanjem i ugledom mogu na najreprezentativniji način predstavljati poljoprivrednike iz cijele Hrvatske“, izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.


Tagovi

Mato Mihić Mladen Jakopović Darko Grivičić HPK Zamjenik predsjenika Nadzorni odbor


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]