Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Martinje
  • 06.11.2019. 18:00

Martinje će, ali ako piješ - ne vozi

Od 8. do 12. studenog, policija će pojačano motriti promet u cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica. 

Foto: PU osječko-baranjska
  • 306
  • 78
  • 0

Slavite li Martinje - pripazite na sigurnost u prometu! Kao i svake godine, uoči i nakon narodnog običaja krštenja mošta, točnije od 8. do 12. studenog, policija će pojačano motriti promet u cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica. 

Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U aktivnosti, navode dalje, bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika, kao i uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i nadzoru prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge, uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica).

Policijski će službenici sukladno preventivnom projektu "Blagdani bez alkohola“ tijekom nadzora u prometu dijeliti informativne letke čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu.

Policija podsjeća i vozače motornih vozila da su dužni danju upaliti dnevna ili kratka svjetla u vremenu od 1. studenog ove godine do 31. ožujka sljedeće godine, dok su vozači bicikla dužni od prvog sumraka do potpunog svanuća imati upaljena na prednjoj strani bicikla jedno bijelo svjetlo, a na stražnjoj strani crveno. Dakako, isti moraju nositi i reflektirajući prsluk. Od stupanja na snagu izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno od 1. kolovoza ove godine, za pješaka koji se kreće kolnikom noću te u uvjetima smanjene vidljivosti, a da nije označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, zaprijećena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna.

Dakle, proslavite Martinje (11. studenog), ali ako pijete - ne vozite! 


Tagovi

Martinje Krštenje mošta Policija Nadzor prometa Alkohol


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]