Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministrica poljoprivrede
  • 22.07.2019. 12:20
  • Grad Zagreb, Zagreb

Marija Vučković: Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane i ribara

Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane, naših ribara i poboljšanja životnih uvjeta na ruralnim područjima. Zajedno možemo sve, naglasila je prva hrvatska ministrica poljoprivrede na danas održanom prvom kolegiju.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.981
  • 316
  • 0

Prva hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković, održala je danas prvi Kolegij s državnim tajnicima, pomoćnicima ministra, ravnateljima te drugim bliskim suradnicima, s ciljem nastavka započetih operativnih aktivnosti koje se provode u resoru poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Primopredaja ministarske dužnosti, pak, održana je u petak 19. srpnja 2019. godine, nakon što je na izvanrednoj sjednici Sabora Marija Vučković dobila povjerenje zastupnika te prisegnula na dužnost ministrice.

"Iznimna mi je čast biti ministrica poljoprivrede u Vladi RH, ali ujedno i velika odgovornost. Predano ću raditi kako bih opravdala to povjerenje. Nadam se da ću odgovoriti očekivanjima poljoprivrednika, ribara i žitelja hrvatskih ruralnih područja koji su izloženi brojnim izazovima. U posljednje dvije i pol godine doživjeli smo značajne pozitivne promjene u poljoprivredi, pojednostavili procedure i pristup EU fondovima što je rezultiralo rekordnim povlačenjem sredstava, povećanjem poljoprivredne proizvodnje i povećanjem konkurentnosti", poručila je ministrica poljoprivrede, inače magistrica ekonomije, navodi se u priopćenju. 

U Saboru potvrđena nova ministrica, Tolušić se objavom oprostio od poljoprivrednika

Ministrica Marija Vučković, zahvalila se i svom prethodniku. "Zahvaljujem se Tomislavu Tolušiću koji je svojom spremnošću za suočavanje s brojnim problemima ovih resora pripremio temelje za potrebne promjene i uspostavio poseban odnos s poljoprivrednicima i ribarima, koji ću njegovati. Identificirali smo ključne probleme i krenuli s dugoročnim rješenjima. Ispred mene, odnosno nas, ovog tima s kojim već nekoliko godina dijelim dane i noći, puno je posla, ali znamo što želimo i u kojem smjeru trebamo ići. Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane, naših ribara i poboljšanja životnih uvjeta na ruralnim područjima. Zajedno možemo sve", naglasila je ministrica, zaključeno je u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministrica poljorivrede Marija Vučković Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).