Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reforma ZPP
  • 15.06.2014. 12:25

Mali dio korisnika prima veliki dio potpora!

Hrvatska ima najkoncentriraniji i najneravnomjerniji raspored iz prvog stupa izravnih plaćanja u Europi. Mali dio korisnika prima veliki dio potpora. To i je ugasilo veliki broj obiteljskih gospodarstava. Takva politika je socijalno neosjetljiva, ali i ekonomski neisplativa. Vrijeme je da to ispravimo.

Foto: depositphotos.com
  • 891
  • 131
  • 0

1. kolovoza bit će poznata sedmogodišnja sudbina hrvatskog poljoprivrednika. EU je u fazi reforme poljoprivredne politike, a iz Udruge OPG Život žele da Hrvatska kao članica uistinu i prihvati europske trendove. "Hrvatska ima najkoncentriraniji i najneravnomjerniji raspored iz prvog stupa izravnih plaćanja u Europi. Mali dio korisnika prima veliki dio potpora. To i je ugasilo veliki broj obiteljskih gospodarstava. Takva politika je socijalno neosjetljiva, ali i ekonomski neisplativa", riječi su Miroslava Kovača iz Udruge Život.

Danas u Hrvatskoj svjedočimo padu poljoprivrednog dohotka za 30 posto, ali i padu BDP-a u poljoprivredi za 20-tak posto i povećanoj uvoznoj, negativnoj bilanci u 2013. u odnosu na 2012. Okuglom stolu prisustvovala je i predsjednica Odbora za regionalni razvoj i fondove EU, Dragica Zgrebec, a kako navodi "Ozbiljnim i objektivnim dijalogom možemo doći do zajedničkog rješenja koje će biti dobro za mala gospodarstva i velike proizvođače. Sve mora biti usklađeno s europskim kriterijima."

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Udruga OPGH Život Miroslav Kovač Antun Laslo Reforma ZPP Sredstva Poljoprivredni dohodak Omotmica Prvi hektari Ravnomjeran raspored sredstava Izravna plaćanja HGK Osijek Rasprava


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]