Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 14.06.2014. 12:00

Makedonija ulaže u navodnjavanje!

U prvih će nekoliko godina biti uloženo 18 milijuna eura godišnje, a iznos će se povećavati te će u prosjeku na godišnjoj razini iznositi 20 milijuna eura

Foto: freedigitalphotos.net
  • 153
  • 10
  • 0

Vlada Republike Makedonije odlučila je uložiti više od 200 milijuna eura u izgradnju novih objekata za navodnjavanje u razdoblju od 2015. do 2025. godine.

Neke će od već postojećih građevina biti proširene, dok će u najvećem dijelu objekti za navodnjavanje biti u potpunosti izgrađeni. S tim je ciljem oformljen i Odbor za navodnjavanje, koji je izradio plan po kojem će se u prvih nekoliko godina biti uloženo 18 milijuna eura godišnje, a iznos će se povećavati te će u prosjeku na godišnjoj razini iznositi 20 milijuna eura, javlja Agroportal.

Plan navodnjavanja izrađen je u suradnji s poduzećima iz sektora vodoprivrede, poljoprivrede, korisnicima državnog poljoprivrednog zemljišta te stručnjacima iz Hrvatske, Turske i Izraela.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Navodnjavanje Ulaganje Makedonija Odbor za navodnjavanje Objekti za navodnjavanje Infrastruktura


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.