Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Usmrćeni psi
  • 29.12.2019. 16:30
  • Šibensko-kninska, Kistanje

Lovac usmrtio pastiru dva psa

Kaznenu prijavu zbog sumnje za ubijanje ili mučenje životinja zaradio je 21-godišnji lovac.

Foto: Facebook/Prijatelji životinja
  • 2.868
  • 576
  • 0

Kaznenu prijavu zbog sumnje za ubijanje ili mučenje životinja zaradio je 21-godišnji lovac koji je usmrtio dva pastirska psa kangala

Naime, kako navodi Policijska uprava šibensko-kninska, u Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom osumnjičenim za ubijanje ili mučenje životinja na štetu 31-godišnjaka. 

"Osumnjičeni je 26. prosinca oko 11.30 sati u Kistanjama, kao sudionik lova, kada su dva psa oštećenog pasmine Kangal, koji su bili u blizini stada ovaca, napali njegovog lovačkog psa pasmine Trobojac, iz lovačke puške usmrtio te pse", objavila je policija. 

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.   

Na usmrćivanje pasa reagirala je i Udruga Prijatelji životinja koja je na svojoj fb stranici napisala da je dvadesetjednogodišnjak, inače član lovačkog društva, u zaseoku Reljići u općini Kistanje ubio dva psa koja su se približila njegovom psu.

"Očevid je učinjen, mladiću je oduzeto oružje, a psi su trenutačno na obdukciji. Budući da je policija odlično obavila svoj posao, nadamo se da će predmet doći do suda te da će sud izreći kaznu kako je propisano čl. 205 Kaznenog zakona", stoji u objavi. 


Tagovi

Usmrtio pse Kaznena prijava Lovac Kangali


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]