Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 19.09.2020. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Jarmina

Lopovi ne miruju: Požnjeli i odvezli suncokret, obrali lješnjake, ukrali 30 stabala šljive

Policijska izvješća puna su krađa na štetu poljoprivrednika.

Foto: Depositphotos/lacheev
  • 935
  • 129
  • 0

Ako neko vrijeme niste bili na polju ili u voćnjaku, možda je vrijeme da ih provjerite. Sudeći po policijskim izvješćima, zabilježen je niz krađa na štetu poljoprivrednika. 

Tako je u utorak, 15. rujna, 44-godišnjak iz Retkovaca prijavio policiji kako je u razdoblju od 10. do 14. rujna ovršen i otuđen suncokret koji je posijao na poljoprivrednoj površini veličine jedan hektar u blizini Jarmine.

Pričinjena šteta, navodi Policijska uprava vukovarsko-srijemska, procijenjena je na više tisuća kuna.

U nedalekoj Požeško-slavonskoj županiji, pak, isti je dan policijskim službenicima 53-godišnjakinja prijavila da je u razdoblju od 13. kolovoza do 12. rujna 2020., nedaleko mjesta Antunovac, sa površine zasađene lijeskom, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio veću količinu plodova lješnjaka u vlasništvu OPG-a.

U razdoblju od 30. kolovoza do 14. rujna, u mjestu Blinjski Kut na sisačkom području, nepoznati počinitelj je u voćnjaku 54-godišnjaka posjekao i ukrao 30 stabala šljive. Od oštećenog koji štetu procjenjuje na oko 50.000 kuna zaprimljena je kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.

Godinama trpe krađe s polja, ne poduzme li se nešto spremni su i za masovni prosvjed

Na području Međimurske županije je u noći s nedjelje na ponedjeljak (13./14. rujna) u Štrukovcu, predjelu zvanom "Štuk“,  nepoznati počinitelj provalio u kontejner smješten u voćnjaku, vlasništvo OPG-a iz Zebanca te ukrao plinsku peć.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Krađa Policija Polja Voćnjak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]