Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinnessov rekord
  • 05.03.2023. 18:00

Ljama Dalai je svjetski rekorder: Najbolji mu je prijatelj patuljasta koza

Dalai je star 27 godina, ali ga to ne spriječava da bude razigran i druži se sa svima, posebno djecom

Foto: Depositphotos/spetenfina (ilustracija)
  • 251
  • 72
  • 0

Dalai je oborio rekord najstarije ljame na svijetu, objavila je Guinnessova knjiga rekorda. Rođen je u siječnju 1996. godine na ranču u Novom Meksiku, SAD. Zahvaljujući izjavi veterinara potvrđeno je da ima 27 godina i 1 dan, što mu je omogućilo da ga proglase najstarijim svoje vrste. Ujedno je i najstarija ljama rođena u zatočeništvu.

Nadmašio je sva očekivanja, jer je prosječna starost ove vrste 20 godina.

Prethodno je živio na ranču u Novom Meksiku, a sada je smješten kod obitelji Thomasa i Jill Straits. Njihova kći Samibah je odrasla jašući Dalaija, a danas se uz roditelje brine o njemu. Njihov ljubimac ima i životinjskog prijatelja od kojega je nerazdvojan. Naime, Dalai je imao ljamu koja je preminula u dobi od 20 godina. Od tada se druži sa svojim najboljim prijateljem, nigerijskom patuljastom kozom po imenu Gelato.

Stara ljama je vrlo razigrana, voli društvo, posebno djecu. Ne voli odlaske veterinaru i tada se bori i pljuje sve oko sebe. Za njegov 27. rođendan napravili su mu veliku zabavu. 

Prethodna najstarija živa ljama u zatočeništvu bila je Ramadanov Arapahoe Gold koji je rođen u Olympiji, u Washingtonu 1994. godine. Imao je 26 godina i 258 dana kada je njegov rekord potvrđen 2020. 


Tagovi

Guinnessov rekord Svjetski rekord Patuljasta koza Ljama Najstarija ljama Ljama Dalai


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]