Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o poljoprivredi
  • 18.03.2015. 09:15

Leko i Jakovina sa županima o poljoprivrednom zemljištu

Stajalište Hrvatske zajednice županija je da bi se predloženim sustavom bodovanja, prednost dala velikim trgovačkim društvima na štetu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

  • 321
  • 30
  • 0

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je izaslanstvo Hrvatske zajednice županija koje je predvodio njezin predsjednik i Virovitičko - podravski župan Tomislav Tolušić, te predstavnike Udruge gradova RH i Udruge općina.

Tema sastanka, kojemu su prisustvovali i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te predsjednik Odbora za poljoprivredu Franjo Lucić, bile su predložene izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednome zemljištu. Tolušić je, kako je rekao, u ime svih 20 županija iznio primjedbe na dio predloženih izmjena spomenutoga zakona koje se odnose na novi sustav bodovanja pri odabiru ponuda za zakup poljoprivrednoga zemljišta.

Stajalište Hrvatske zajednice županija je da bi se predloženim sustavom, prednost dala velikim trgovačkim društvima na štetu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Ministar Jakovina odbacio je tvrdnje da se štite velika trgovačka društva naglasivši kako sustav bodovanja još nije dovršen niti usvojen. Dodao je kako će se bodovanje urediti posebnom uredbom nakon izmjene Zakona. Pozvao je županije, gradove i općine da daju svoje primjedbe i prijedloge te obećao da će se s izaslanstvom Hrvatske zajednice županija još konzultirati prije donošenja konačne uredbe, poručuju iz Hrvatskoga sabora.


Tagovi

Hrvatski sabor Josip Leko Hrvatska zajednica županija Tomislav Tolušić Virovitičko - podravska županija Udruga gradova Udruga općina Tihomir Jakovina Odbor za poljoprivredu Franjo Lucić Zakon o poljoprivrednom zemljištu 20 županija Sustav bodov


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!