Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencijska prijevara
  • 13.11.2017. 12:00

Lažirao poljoprivrednu djelatnost i izvukao 200.000 kuna poticaja

Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Foto: Pixabay/RitaE
  • 8.575
  • 427
  • 0

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je, u proteklih godinu dana, nadležnoj državnoj agenciji za poticaje u poljoprivredi predočio lažne podatke o obavljanju poljoprivredne djelatnosti na području Gračaca te ostvario prava na poticaje u iznosu od preko 200 tisuća kuna za djelatnost koju nije obavljao.

Protiv njega se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog subvencijske prijevare, navode iz PU Zadarske. Kako dodatno doznaje maslinaslobodnadalmacija, 44-godišnjak je lažirao podatke o obavljanju poljoprivredne djelatnosti na polju kod Bruvna u općini Gračac koje je predložio Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je na taj način ostvario prava na poticaje za djelatnost koju nije obavljao.

Ovaj "poljoprivrednik" državi je lažno prijavio kako na području Bruvna održava poljoprivrednu površinu, odnosno pašnjak za ispašu i za to je dobivao subvencije. Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Foto: Pixabay/RitaE


Tagovi

Prijevara Poticaji PU Zadarska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]