• Subvencijska prijevara
  • 13.11.2017. 12:00

Lažirao poljoprivrednu djelatnost i izvukao 200.000 kuna poticaja

Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Foto: Pixabay/RitaE
  • 8.483
  • 426
  • 0

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je, u proteklih godinu dana, nadležnoj državnoj agenciji za poticaje u poljoprivredi predočio lažne podatke o obavljanju poljoprivredne djelatnosti na području Gračaca te ostvario prava na poticaje u iznosu od preko 200 tisuća kuna za djelatnost koju nije obavljao.

Protiv njega se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog subvencijske prijevare, navode iz PU Zadarske. Kako dodatno doznaje maslinaslobodnadalmacija, 44-godišnjak je lažirao podatke o obavljanju poljoprivredne djelatnosti na polju kod Bruvna u općini Gračac koje je predložio Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je na taj način ostvario prava na poticaje za djelatnost koju nije obavljao.

Ovaj "poljoprivrednik" državi je lažno prijavio kako na području Bruvna održava poljoprivrednu površinu, odnosno pašnjak za ispašu i za to je dobivao subvencije. Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Foto: Pixabay/RitaE


Tagovi

Prijevara Poticaji PU Zadarska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi