AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Lažirao poljoprivrednu djelatnost i izvukao 200.000 kuna poticaja

Lažirao poljoprivrednu djelatnost i izvukao 200.000 kuna poticaja

Subvencijska prijevara

Lažirao poljoprivrednu djelatnost i izvukao 200.000 kuna poticaja

Datum: 13.11.2017. 12:00 |

1

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je, u proteklih godinu dana, nadležnoj državnoj agenciji za poticaje u poljoprivredi predočio lažne podatke o obavljanju poljoprivredne djelatnosti na području Gračaca te ostvario prava na poticaje u iznosu od preko 200 tisuća kuna za djelatnost koju nije obavljao.

Protiv njega se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog subvencijske prijevare, navode iz PU Zadarske. Kako dodatno doznaje maslinaslobodnadalmacija, 44-godišnjak je lažirao podatke o obavljanju poljoprivredne djelatnosti na polju kod Bruvna u općini Gračac koje je predložio Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je na taj način ostvario prava na poticaje za djelatnost koju nije obavljao.

Ovaj "poljoprivrednik" državi je lažno prijavio kako na području Bruvna održava poljoprivrednu površinu, odnosno pašnjak za ispašu i za to je dobivao subvencije. Za ovo kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Foto: Pixabay/RitaE

Broj pregleda članka: 8471; Uspješnost članka: 691.55

Tagovi: Poticaji, Prijevara, PU zadarska

Ključne riječi članka: lazirao, poljoprivrednu, djelatnost, i, izvukao, 200, 000, kuna, poticaja, poticaje, djelatnost, obavljanju poljoprivredne djelatnosti


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!