• Reformski program poljoprivrede
  • 06.01.2016. 10:50

Laslo: Zaboravljamo na ključne reforme agrara

"Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja"?, pita se Laslo.

  • 698
  • 98
  • 0

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život upozorila je da se preobrazba sela i izazovi s time u vezi u javnosti uopće ne spominju, iako su reformski program o obnovi hrvatskog sela prihvatili i Domoljubna koalicija i MOST.

Predsjednik Udruge Antun Laslo u priopćenju je podsjetio da su tijekom pregovora velikih koalicija s MOST-om, koji je u potpunost preuzeo program Udruge Život, prihvaćene gotovo sve točke strategije obnove sela na osnovici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te da su te točke prioritetne.

Ogromni izazov u preobrazbi sela

"S političke strane ne može biti ni najmanje nedoumice o obvezama dviju strana u novoj saborskoj većini", rekao je Laslo, a drži i da "ne bi smjelo biti nedoumica i kad je riječ o dobrohotnom stajalištu sadašnje oporbe spram tih reformi".

Laslo napominje da mediji gotovo i ne spominju ogromni izazov u preobrazbi sela, "nego pune stupce kandidaturama ministarskih kandidata, od kojih je dobar dio imao debelog udjela u stvaranju današnje katastrofalne situacije".

Svatko ima svoje interese - mediji su tu da raščlane koji su pravi

"Drugi pak, u korist svoje kandidature, iznose ideje poneke parcijalne promjene koja bi koristila uskim vlastitim interesima, sputavala poslovnu svijest seljaka, a selo gurala još dublje u feudalnu ovisnost o velikim igračima", upozorava Laslo.

"Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja"?, pita se Laslo u priopćenju.

Na hrvatskim je medijima velika odgovornost da pridonesu poznavanju i nastavku promišljanja vrlo konkretnog i vremenski definiranog reformskog paketa o kome su se poljoprivredni pregovarači Mosta i Domoljubne koalicije potpuno složili, poručuju iz Udruge.


Tagovi

Antun Laslo Reforme Domoljubna koalicija MOST


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas je Međunarodni dan kave!

Danas je Međunarodni dan kave. Eurostat donosi nekoliko zanimljivih podataka o uvozu kave u Europsku uniju (EU). EU je 2019. iz inozemstva uvezla 3,0 milijuna tona kave,...

Pročitaj cijelu bilješku