Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kalimero IMT
  • 11.08.2022. 11:45

Laganih 25 km/h do mora: Odlučio, krenuo i traktorom stigao u Novigrad dalmatinski!

Ljubitelj traktora, posebno jednog modela, odvažio se na pothvat i usput dokumentirao put dug 280 kilometara. Otkrio je sve, potrošnju goriva, uvjete, poteškoće...

Foto: Depositphotos/wujekspeed
  • 27.999
  • 1.776
  • 1

Držao se brzine od 25 kilometara na sat, nekih 2.000 okretaja i za gotovo 13 sati ispunio zadanu si misiju - traktorom stigao na more!

Ono što se, subjektivni smo, može nazvati ljetnim pothvatom godine jer prešao je stroj i moćni Velebit, učinio je Kalimero IMT, kako mu je pseudonim na Youtubeu.

Ukratko, ljubitelj navedenih strojeva, posebno ovog modela, odvažio se na put dug 280 kilometara. Točnije, prešao je i usput pomno snimao relaciju kojom se kretao: Stružec (Općina Popovača) - Sisak - Petrinja - Glina - Vojnić - Slunj - Plitvice - Korenica - Udbina - Gračac - Maslenica - Posedarje - Novigrad (dalmatinski).

"Eto ga, stigli smo na plažu, namočili noge i on i ja. Sve četiri su mu u moru, plima je pa smo iskoristili", zadovoljno je ispričao na cilju otkrivajući da mu je potrošnja goriva bila oko 19 l/100 km odnosno potrošio je između 50 i 60 litara nafte. 

Kako su gume teže podnijele asfalt, dobro im je došlo osvježenje. Nakon povratka kući, što će, obećava, također dokumentirati, sigurno je da će izdržljivi stroj dobiti nove. Povratak bi trebao podnijeti i hladnjak iz kojega je procurio antifriz. 

"Hladnjak turski koji ne valja od prvog dana, sad je jednostavno procurio, no izdržat će put nazad. Mislim da ću morati par boca vode ponijeti za dolijevanje ako zatreba. A trebat će vjerojatno", otkrio je najveću nedaću na putu. 

"Kiler" iza sebe ima 270 sati, a počeo je puštati već s 30, pojasnio je u videu.

"Ali 558 je neuništivi stroj i vratit ću se nazad doma s njim", naglasio je Kalimero IMT koji je objavio i poseban video o tehničkim detaljima. Sad čekamo sljedeći. Dolazak kući s mora. 


Tagovi

Kalimero IMT Traktorom na more 280 kilometara IMT 558


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]