Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 19
  • 07.10.2015. 16:45

LAG-ovima isplaćeno više od 18 milijuna kuna

U Hrvatskoj djeluje 66-ak lokalnih akcijskih grupa (LAG). Funkcioniraju po principu neprofitnih udruga, a glavni zadatak im je razvoj ruralnoga područja na kojem djeluju, kao i povlačenje novca iz fondova EU i onih nacionalnih.

Foto: LAG Srijem
  • 126
  • 12
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je nove odluke o dodjeli sredstava za provedbu mjere 19 LEADER - CLLD, podmjere 19.1. Pripremna pomoć čiji su korisnici lokalne akcijske grupe. LAG-ovima je do sada izdano 50 odluka o dodjeli sredstava u iznosu od 18.142.142,11 kuna.

Intenzitet potpore iznosi 100%, a odnosi se na izradu lokalne razvojne strategije i tekuće troškove LAG-a, koje u okviru ove operacije mogu ostvariti oni LAG-ovi koji nisu dobili potporu iz IPARD programa i oni koji su je ostvarili, ukoliko su od potpisivanja ugovora prošle dvije godine.

Tekući troškovi između ostalog obuhvaćaju plaće zaposlenika LAG-a, najam ureda, režijske izdatke, troškove organiziranja i provođenja zaštite na radu kao i nabavu potrošnog uredskog materijala, uredske i računalne oprema, usluge knjigovodstvenih, financijskih, računalnih i pravnih stručnjaka te najam prostora i opreme za organizaciju radionica, sastanaka, seminara i treninga.

Foto: LAG Srijem


Tagovi

Agencija za plaćanja Mjera 19 Leader-Clld Podmjera 19.1. Lokalna akcijska grupa LAG Strategija Troškovi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.