Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevara
  • 17.11.2022. 12:00

Kupovao radni stroj iz Irske pa ostao bez 110 tisuća kuna

Nakon što je oštećeni uplatio dogovoreni iznos, osoba s kojom je prethodno ostvario kontakt više mu se nije javljala

Foto: Depositphotos/sovlanik (ilustracija)
  • 285
  • 28
  • 0

Muškarac u dobi od 43 godine s područja Općine Dragalić, službenicima Policijske postaje Okučani u utorak je, 15. studenog, prijavio kazneno djelo prijevare.

Opisao je da je početkom listopada putem Internet oglasnika dogovorio kupovinu radnog stroja u vrijednosti od oko 110 tisuća kn, od prodavatelja iz Irske.

Nakon što je oštećeni uplatio dogovoreni iznos, osoba s kojom je prethodno ostvario kontakt više mu se nije javljala, objavila je Policijska uprava brodsko posavska.

"Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela", navode iz PU.

Iz Policijske uprave varaždinska jajavljaju da su i oni zaprimili prijavu 63-godišnjaka, da je prevaren pri kupnji radnog stroja čiji oglas o prodaji je pronašao na jednom internet oglasniku.

Prema prijavi, on je s predstavnicom tvrtke iz Nizozemske dogovorio i temeljem predračuna tvrtke prema dogovoru uplatio iznos od više stotina tisuća kuna za kupnju radnog stroja. Nakon uplate dogovorenog iznosa, nije do dogovorenog datuma zaprimio radni stroj, a osoba sa kojom je dogovorio prodaju više mu se ne javlja.

"Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela", navode iz policije. 

Upozorenje građanima

Iz policije savjetuju o građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili.

"Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta", pojasnili su.

Stoga upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također pozivaju da svaki sumnjivi način komunikacije prijavite policiji.

"Online ponude su često povoljne, ali čuvajte se prijevare. Potrudite se i istražite!", poručuju iz policije. 


Tagovi

Internetska prevara Radni stroj Policija Irska


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?