Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veljača 2018
  • 01.03.2018. 19:00

Krenule isplate, novi natječaji - sjetva ne bi trebala biti problem?

Je li vam već sjela isplata izravnih plaćanja? Za ožujak su najavljene isplate potpora za osjetljive sektore (mliječne krave, rasplodne krmače, duhan i maslinovo ulje).

  • 3.026
  • 229
  • 1

Topli siječanj, hladni ožujak? Barem sami početak ožujka, mjeseca u kojemu stiže proljeće, ali i počinju radovi na otvorenom. Prognoza kaže, temperature će rasti, snijeg kopniti. A što je obilježilo veljaču? Prije svega, krenule su isplate izravnih plaćanja za 2017. godinu (uvijek idu za godinu ranije) čiji završetak - konačnu isplatu svih davanja, iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju do kraja lipnja. Krenuli su i natječaji iz Programa ruralnog razvoja (mjera 4, 6 i 10), objavljena je lista rangiranih korisnika iz mjere 6.3.1. Novci, dakle, sjedaju i sjetva ne bi trebala biti problem. Do početka radova, prisjetimo se što ste najviše čitali u najkraćem mjesecu u godini, ali i na redizajniranom Agroklubu. Naime, nova stranica našeg sustava proslavila je prvih mjesec dana rada.

Čekate isplatu potpora? Imamo dobre vijesti!

Isplata prve rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2017. godinu započela je u ponedjeljak 19. veljače 2018. godine. Za isplatu je osigurano 1.073.655.324,13 kuna, a primit će ih oko 100 tisuća poljoprivrednih gospodarstva koja su podnijela Jedinstveni zahtjev u 2017. godini te prošla kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

OPG preuzeo s 19 godina, danas vodi još uspješnije gospodarstvo koje posluje bez kune kredita!

Mijo Šep je sa samo 19 godina preuzeo OPG od djeda imenjaka. Danas je uspješan OPG, koji se bavi tovom bikova i uzgojem konja, još uspješniji, a zahvaljujući prolasku na mjeri 4.2.1. ruralnog razvoja, planiraju investiciju vrijednu oko 1,2 milijuna kuna.

Kako izgleda žetva pšenice s 20 John Deere kombajna?

Nicolai Willumsen objavio je na svom YouTube kanalu snimku ovosezonske žetve pšenice iz zapadne Australije. Mjesto radnje, snimanja, paradiranja i žetve je na farmi veličine nevjerojatnih 160.000 hektara, a u njoj simultano sudjeluje čak 20 John Deere kombajna različitih serija i širina zahvata.

Objavljena konačna rang lista projekata malih poljoprivrednika iz mjere 6.3.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem konačnih odluka poljoprivrednicima koji su se prijavili na drugi natječaj za operaciju 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Poljoprivrednici svoje odluke mogu preuzeti u AGRONET-u (na kartici "ODLUKE").

Izračunajte ekonomsku veličinu svog poljoprivrednog gospodarstva

Savjetodavna služba je kreirala tablični kalkulator (FADN kalkulator) putem kojeg svaki poljoprivredni proizvođač može izračunati ekonomsku veličinu svog poljoprivrednog gospodarstva. Taj često traženi termin, kada se govori o apliciranju na pojedine mjere ruralnog razvoja.

Foto: Pixabay/imkripe


Tagovi

Veljača 2018 Agroklub


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]