Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 13.04.2017. 13:42

Kreću isplate dobavljačima Agrokora, plaća prije Uskrsa?

Banke će danas dati 80 milijuna eura Agrokoru za dostavljanje svježe likvidnosti za poslovanje kompanije što će omogućiti isplatu plaća i početak isplate dobavljačima, rekao je premijer Plenković.

Foto: Igor Soban/PIXSELL
  • 2.281
  • 141
  • 0

Banke će danas dati 80 milijuna eura Agrokoru za dostavljanje svježe likvidnosti za poslovanje kompanije, a ugovor koji će se potpisati bit će otvoren i za one banke koje još trebaju određena odobrenja svojih centrala, rekao je premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade.

"Time će se osigurati da svi zaposlenici Agrokora prije Uskrsa dobiju plaće i da krenu isplate dobavljačima, onim najmanjima i onim najugroženijima", naglasio je Plenković.

Imenovano je i privremeno vjerovničko vijeće, što je bio jedan od preduvjeta kako bi se moglo krenuti dalje s ugovaranjem kredita nakon aktivacije "lex Agrokora".

"Lex Agrokor" pred Europskom komisijom

Dodao je i kako se od izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka očekuje da detaljno snimi stanje u kompaniji i nakon inicijalne stabilizacije poslovanja krene u drugu fazu koja treba omogućiti dugoročnu održivost poslovanja i stabilnost hrvatskog gospodarstva. Ponovno je naglasio da se ne radi o spašavanju bilo kojeg pojedinca ili kompanije.

"To je odgovoran potez stabiliziranja hrvatske ekonomije i našeg financijskog sustava", tvrdi Plenković.

Napomenuo je kako je važno da ovo bude i prekretnički trenutak za metodologiju poslovanja u Hrvatskoj. "Svojevrsni transformativni učinak ovog prekretničkog tjedna trebamo iskoristiti pozitivno u budućim poslovnim odnosima između gospodarskih subjekata, pri čemu se njihovo financijsko poslovanje treba odvijati u skladu sa zakonom i na način koji će izbjegavati pretjeranu ovisnost manjih o većim društvima", kazao je Plenković.

Plenković je istaknuo da će se Zakon idućeg tjedna u Bruxellesu temeljito na stručnoj razini pojasniti Europskoj komisiji, uzimajući u obzir da je predsjednika Junckera već upoznao s razlozima izvanrednog djelovanja u izvanrednim okolnostima.

Foto: Igor Soban/PIXSELL


Tagovi

Agrokor Banke Isplate Andrej Plenković Vlada


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰