Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječni obroci
  • 14.09.2015. 18:25

Kreće Program mlijeka u školama!

Ovim će se programom i u Hrvatskoj, za više od 160 tisuća polaznika nižih razreda osnovnih škola, osigurati četiri mliječna obroka mjesečno.

  • 170
  • 15
  • 0

Dana 17. rujna 2015. godine na snagu stupa Pravilnik o provedbi programa mlijeka u školama kojim se se reguliraju uvjeti provedbe Programa potpore Europske unije za poboljšanje dostupnosti mlijeka i mliječnih proizvoda u odgojno-obrazovnim ustanovama, radi poboljšanja distribucije tih proizvoda te poboljšanja prehrambenih navika djece.

Mjera je namijenjena učenicima prva četiri razreda osnovne škole, kojima podnositelj zahtjeva, osigurava isporuku četiri mliječna obroka mjesečno, za vrijeme trajanja školske godine.

5,4 milijuna kuna za provedbu mjere

"Napominjemo da su sve osnovne škole potencijalni korisnici ove mjere, odnosno više od 160.000 učenika. Ukupni iznos potpore po kilogramu mlijeka odnosno određenih mliječnih proizvoda, predstavlja zbroj europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda u iznosu od 0,1815 €/kg i hrvatskog dijela potpore u iznosu od 3,25 kn/kg. U Državnom proračunu za 2016. godinu osigurana su 5,4 milijuna kuna, za provedbu ove mjere”, ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Prijava na sudjelovanje

Podnositelji zahtjeva za dodjelu potpore mogu biti obrazovne ustanove, nadležna obrazovna tijela, dobavljači mlijeka školama te organizacije, osnovane isključivo u svrhu opskrbe korisnika školskim mlijekom, koje za tu namjenu moraju imati odobrenje Agencije za plaćanja.

Svi dokumenti vezani uz sudjelovanje i provedbu ovog programa dostupni su ovdje, a osnovne upute, pojašnjenja i primjere možete pročitati na ovoj web adresi.


Tagovi

Mlijeko u školama Mliječni proizvodi Učenici Četiri obroka Osnovne škole Potpora Ministarstvo poljoprivrede Podnositelji zahtjeva


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.