Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HTZ
  • 10.03.2019. 18:00

Kreće novi natječaj "Volim svoju županiju", fotografirajte ljepote svog zavičaja

Cilj natječaja je potaknuti umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacijama koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. 

Foto: HTZ
  • 445
  • 94
  • 0

Hrvatska zajednica županija četvrtu godinu zaredom pokreće foto natječaj "Volim svoju županiju“.  

Kako navode iz HTZ-a, nakon šestotinjak prijavljenih fotografija u prve dvije godine i prošlogodišnjih 2835, u ponedjeljak 11. ožujka kreće četvrti krug foto natječaja "Volim svoju županiju“. Izrađena je posebna aplikacija putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

"Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije – najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija. Prva mjesta u obje kategorije osvajaju GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru. 

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno se nalazi naša profesionalna fotografkinja Mare Milin. Fotografija joj je zaokupila um i srce na drugoj godini fakulteta kada je studirala industrijski dizajn, a njome će se, kako kaže, "baviti dok je u njoj duha i daha“. Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije", navode iz HTZ-a. 

Dodatno, tema fotografije "Volim svoju županiju“ omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj, no uvjet je da fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske. Cilj natječaja je potaknuti umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacijama koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. 

Podsjetimo, najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postav putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini prošla 1081 kilometar Hrvatske – od Osijeka preko Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika, Zadra, sve do Dubrovnika. Natječaj je otvoren do 22. travnja. 


Tagovi

HTZ Foto natječaj Volim svoju županiju


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!