Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaklana krava
  • 13.01.2020. 15:30
  • Splitsko-dalmatinska, Kučine

Kravu zaskočile tri bijele argentinske doge i izgrizle do smrti

Pola tone teška krava Tajči nije imala šanse.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL (ilustracija)
  • 2.725
  • 136
  • 0

Krava imenom Tajči koja se nedavno otelila, jednostavno nije imala šanse. Zaskočile su je i do smrti izgrizle tri bijele argentinske doge. 

Nemili događaj, kako piše slobodnadalmacija, dogodio se u petak oko 18 sati na području Podmosorja, blizu Kučina. Prema onome što su neslužbeno doznali, 10-ak krava vraćalo se s ispaše, no jedna od njih još se malo zadržala kad su se pojavila trojica mladića s tri bijele argentinske doge. 

Psi koji nisu imali brnjice zaskočili su 500 kilograma tešku kravu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, vlasnici pasa s vlasnikom zaklane Tajči pokušat će dogovoriti eventualnu odštetu. Policija je vlasnike evidentirala te će protiv njih ići i odgovarajuća prijava. Na teren su izašli i veterinar te veterinarska inspekcija. 

Kako podsjećaju, da nije riječ o bezazlenim psima već onima koji spadaju u skupinu opasnih pasa, govore prošlogodišnji događaji. U ožujku 2019. godine bebu staru dva mjeseca u okolici Đurđevca izgrizla je doga. Par dana kasnije, u Ferdinandovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji doga je ugrizla 15-godišnjaka za lice.

Slični događaj napada pasa na stoku, barem prema naših podacima, duže vrijeme nije zabilježen. No jesu napadi vukova, medvjeda pa i vukopasa. Riječ je o križancu vuka i nepoznate pseće pasmine. Indikativna je boja dlake, krajnje atipična za vuka, što je izraženo zastupljenošću svijetlijih boja. Ono po čemu se posebno razlikuje je bijela mrlja na prsima i  njuški. 

Vukopsi i dalje teroriziraju žitelje zabiokovskih sela, sada se viđaju i na prometnicama blizu naseljenih područja

Vukovi i medvjedi stalna su prijetnja tamošnjoj stoci. Tako su mještani Aržana, Sviba, Studenaca u zadnje vrijeme i Lovreća svjedoče nemilim događajima noćnih pokolja ovaca i koza. Jedan slučaj posebno ih je zaintrigirao.

Vukovi haraju? Od 30 nestalih, Jozi Biliću Pižiću vratile se tek tri koze i jarac

U studenačkom zaseoku Podjaram nedaleko od državne granice pod čudnim okolnostima Jozi Biliću Pižiću nestalo je trideset koza.


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Dogo argentino Zaklali kravu Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).