Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Penka
  • 13.06.2018. 09:00

Krava Penka protrčala pokraj carinika i iz Bugarske završila u Srbiji, ilegalni prelazak zamalo platila glavom

Steona krava Penka trebala je biti uspavana zbog propisa EU o zaštiti sigurnosti.

Foto: Novinite
  • 1.858
  • 159
  • 0

Slučaj gravidne krave Penke, koja je iz bugarskog sela Kopilovci zalutala u Srbiju, a potom se nakon dva tjedna vratila, postao je planetarno poznat. Krava je protrčala kraj carinika, koji su je u jednom trenutku uspjeli zaustaviti, ali se potom otrgnula i odgalopirala do Bosliegrada, pišu Novinite. Budući da je životinja granicu Europske unije prešla bez neophodne zdravstvene dokumentacije, trebala je biti uspavana. Prema strogim propisima EU o zaštiti sigurnosti, za transport goveda preko granice, životinje moraju imati dokumentaciju koja potvrđuje da su zdrave.

Penka će živjeti!

Međutim, Bugarska je priopćila da će poštedjeti život kravi Penki, prenosi Sputnik. Testovi su potvrdili da je Penka zdrava i da se očekuje da će se do kraja tjedna vratiti u selo koje je udaljeno 40 kilometara od Srbije. Penkin vlasnik Ivan Haralampyev ima sedam grla, za koje očekuje subvencije od oko 7.000 eura godišnje. Za njega su ti prihodi od životnog značaja, jer nema druge.

Peticija za spas Penke

Inicijativi da krava bude spašena, priključio se i nekadašnji član grupe The Beatles, Paul McCartney. Na svom Facebook profilu je napisao: "Mislim da bi bilo zaista divno vidjeti da ne dođe do izvršenja kazne nad ovom steonom kravom. Ona nije napravila ništa loše". Organizirana je čak i peticija da Penka ostane na životu.

Priču o Penki pogledajte u video prilogu britanskog Telegrapfa:


Tagovi

Penka Bugarska Srbija Krava Granica Sigurnost Paul McCartney


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.