Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kraš ESOP
  • 30.09.2019. 11:45
  • Grad Zagreb, Zagreb

Kraš ESOP odbio Mesnu industriju Pivac, nema zajedničke ponude za preuzimanje dionica

Članovi društva KRAŠ-ESOP jednoglasno su odlučili da neće sklopiti Sporazum o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o. .

Foto: Borna Filić/PIXSELL
  • 289
  • 30
  • 0

Skupština Kraš ESOP odlučila je da neće sklopiti Sporazum o zajedničkom djelovanju s društvom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o, priopćeno je iz KRAŠ-a. 

"Temeljem danas održane Skupštine društva KRAŠ-ESOP d.o.o., na kojoj se raspravljalo i glasovalo o točki dnevnog reda – "Prijedlog odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju s društvom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o.“, članovi društva KRAŠ-ESOP jednoglasno su odlučili da KRAŠ-ESOP neće sklopiti navedeni Sporazum o zajedničkom djelovanju.

Gore navedena odluka donesena je nakon rasprave na Skupštini, pri čemu je zaključeno kako je osnovni razlog za glasanje protiv predložene odluke nemogućnost društva KRAŠ-ESOP da, u slučaju zajedničkog djelovanja s Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju preuzimanja društva Kraš d.d.", navode iz Kraša. 

Kako dodaju, tijekom rasprave na Skupštini ponovljen je stav svih članova KRAŠ-ESOP-a o primarnom i jedinom cilju osnivanja i postojanja KRAŠ-ESOP-a, a to je očuvanje sudjelovanja radnika KRAŠ d.d. – dioničara, u vlasničkoj strukturi KRAŠA d.d., a čime se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika, potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika KRAŠ d.d., kao članova KRAŠ-ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razvoja kompanije.

Mesna industrija Braća Pivac preuzima Kraš?

Podsjećamo, Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., inače najveći pojedinačni dioničar u Krašu d.d., početkom rujna poslala je obavijest o objavljivanju ponude za preuzimanje dionica trgovačkog društva Kraš d.d. Ujedno su izvijestili i da su između Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. i trgovačkog društva Kraš-ESOP d.o.o. započeli pregovori s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja prema poduzeću Kraš d.d. u namjeri zajedničkog daljnjeg stjecanja dionica te usuglašenog djelovanja na razni glavne skupštine poduzeća Kraš d.d.


Tagovi

Mesna industrija Pivac KRAŠ-ESOP Sporazum Dionice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić