Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Braća Pivac
  • 10.09.2019. 09:00

Mesna industrija Braća Pivac preuzima Kraš?

Mesna industrija Braća Pivac d.o.o. jučer je poslala obavijest o objavljivanju ponude za preuzimanje dionica trgovačkog društva Kraš d.d.

Foto: Mesna industrija Braća Pivac
  • 1.631
  • 75
  • 0

Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., inače najveći pojedinačni dioničar u Krašu d.d., mogla bi uskoro povećati taj udjel. Naime, jučer su poslali obavijest o objavljivanju ponude za preuzimanje dionica trgovačkog društva Kraš d.d. Ujedno su izvijestili i da su između Mesne industrije Braća Pivac d.o.o. i trgovačkog društva Kraš-ESOP d.o.o. započeli pregovori s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja prema poduzeću Kraš d.d. u namjeri zajedničkog daljnjeg stjecanja dionica te usuglašenog djelovanja na razni glavne skupštine poduzeća Kraš d.d.

Prema priopćenju, odluka društva Kraš-ESOP očekuje se u narednih 15 dana, a u slučaju da odnos zajedničkog djelovanja iz bilo kojeg razloga otpadne, Mesna industrija Braća Pivac i dalje namjerava samostalno objaviti ponudu za preuzimanje dionica Kraša. Mesna industrija Braća Pivac trenutno je najveći pojedinačni dioničar u Krašu d.d. s 30,73 posto udjela, dok Kraš-ESOP drži 18,45 posto udjela. 

"Ususret završetku iznimno značajnog, opsežnog i uspješnog investicijskog ciklusa u Mesnoj industriji Braća Pivac, PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Vajda Čakovec, poduzećima u sastavu Grupe Pivac, stekli su se uvjeti za nastavak ulaganja u domaću prehrambenu proizvodnju i Kraš kao najveću konditorsku industriju na ovom području. Kraš smo oduvijek smatrali jednom od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj, a diverzifikaciju poslovanja ključnom za poslovni uspjeh čitave Grupe Pivac. Sukladno tomu, nakon višegodišnjeg stjecanja Kraševih dionica na slobodnom tržištu i sudjelovanja u njegovoj dokapitalizaciji nastavljamo iskazivati svoj interes za daljnjim razvojem tog poduzeća kao uspješne kompanije.

Velika nam je želja u tomu zajednički djelovati s radnicima dioničarima i na taj način dodatno unaprijediti već iznimno uspješan model radničkog dioničarstva u Krašu. Naši su daljnji planovi usmjereni na optimizaciju i podizanje kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa u Krašu te dodatno jačanje tog poduzeća na domaćem, regionalnom, ali i svjetskom tržištu“, poručili su iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac.


Tagovi

Mesna industrija Braća Pivac Kraš Dionice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).