Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 17.05.2018. 15:30

Kosio travu na poljoprivrednoj površini pa traktorskom kosom aktivirao bombu

36-godišnjak je zadobio lakše ozljede, a prilikom eksplozije razbijeno je stražnje vjetrobransko staklo kabine traktora.

Foto: Bigstockphoto/yastremska
  • 3.326
  • 221
  • 0

Košnju trave na poljoprivrednoj površini kod naselja Uglješ u Baranji, 36-godišnjak nikada neće zaboraviti. Naime, kako javlja Osječko-baranjska policija, u poslijepodnevnim satima 16. svibnja prilikom košnje trave poljoprivredne površine traktorom kod Uglješa, 36-godišnjak je traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi. Prilikom eksplozije razbijeno je stražnje vjetrobransko staklo kabine traktora, a 36-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

"Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće. Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", poziva Osječko-baranjska policija. 


Tagovi

Trava Košnja Bomba Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]