Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Analiza tla
  • 02.12.2015. 10:00

Kontrola plodnosti tla u općini Nedelišće

Poljoprivredna gospodarstva s područja općine Nedelišće mogu do 30.12. podnijeti zahtjev za analizu tla svojih poljoprivrednih površina.

  • 194
  • 13
  • 0

Temeljem programa potpora u poljoprivredi, općina Nedelišće je raspisala javni poziv za dodjelu potpora za kontrolu plodnosti tla na području spomenute međimurske općine u 2015. godini.

Korisnici potpore mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva i ARKOD, koja imaju sjedište, odnosno prebivalište te čija se proizvodnja odvija na području ove općine i nemaju prema njoj nepodmirenih obveza. Pod pojmom poljoprivredna gospodarstva, misli se na OPG-e, obrte, trgovačka društva i zadruge, registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Za analizu se mogu prijaviti vlasnici i posjednici poljoprivrednih površina u općini Nedelišće

Jednom korisniku može se odobriti maksimalno pet analiza tla. Minimalna površina potrebna za analizu tla jedne katastarske čestice ili više susjednih katastarskih čestica u vlasništvu, odnosno posjedništvu jednog poljoprivrednog gospodarstva iznosi:

  • za plasteničku i povrtlarsku proizvodnju 300 m2,
  • za voćarsku proizvodnju 2.000 m2 i
  • za ratarsku proizvodnju 5.000 m2

Kontrola plodnosti tla obuhvaća troškove uzimanja uzoraka na terenu, laboratorijske analize, interpretaciju rezultata, izdavanje preporuke za gnojidbu, te ustrojavanje baze podataka o stanju plodnosti tla na području općine Nedelišće.

Većinu troškova analize financiraju općina i županija

Ukupni iznos potpora male vrijednosti dodijeljen pojedinom korisniku ne smije prijeći iznos od 15 tisuća eura unazad tri fiskalne godine odnosno tokom ove i dvije prethodne godine, računajući od dana podnošenja zahtjeva. Podnositelj zahtjeva mora ispuniti i izjavu o iznosima dodijeljenih potpora male vrijednosti u sektoru poljoprivrede iz drugih izvora i nema pravo na potporu, ukoliko je istu ostvario iz drugih izvora. Na javni poziv ne mogu se javiti podnositelji u stečaju, postupku likvidacije odnosno zatvaranja i oni koji imaju nepodmirene porezne i druge obveze prema općini.

Ukupna vrijednost kontrole jednog uzorka tla iznosi 356,25 kuna s PDV-om, a sufinanciraju ga općina Nedelišće i Međimurska županija, svaka sa po 40% odnosno 142,50 kuna, dok korisnik plaća samo 71,25 kuna što je 20% cjelokupnoga iznosa.

Osim ispunjenog zahtjeva potrebna je i slijedeće dokumentacija:

  • rješenje o upisu OPG-a u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ili izvod iz obrtnog ili sudskog registra za ostale subjekte u poljoprivrednoj proizvodnji odnosno obrte, trgovačka društva i zadruge, registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti,
  • preslika zapisnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta (ARKOD zapisnik),
  • preslika obje strane osobne iskaznice nositelja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva - podnositelja zahtjeva (za OPG-e),
  • potvrda o dodjeli matičnog broja poljoprivrednika od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za OPG-e u sustavu PDV-a i
  • potvrda općine Nedelišće o podmirenim obvezama.

Ispunjeni zahtjev s potrebnom dokumentacijom donosi se u zatvorenoj omotnici s naznakom ne otvaraj - javni poziv, u prostorije općine Nedelišće, M. Tita 1 do 30. prosinca 2015. godine. Prijave se rješavaju prema redoslijedu dospijeća, odnosno do utroška sredstava.

Zahtjev za analizu tla možete dobiti u općini ili preuzeti ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

Općina Nedelišće Međimurska županija Javni poziv Analiza tla Poljoprivredna gospodarstva ARKOD Nepodmirene obveze Katastarska čestica Plastenička proizvodnja Fiskalna godina Stečaj


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo