Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spašen konj
  • 05.01.2020. 10:30
  • Irska

Konj upao u tri metra duboku rupu, tri sata ga pokušavali spasiti

Policija, vatrogasci i službe spašavanja izvlačili su nesretnog konja puna tri sata.

Foto: Facebook/ An Garda Síochána
  • 680
  • 106
  • 0

Puna tri sata proveli su pripadnici irske nacionalne policije An Garda Síochána, vatrogasci i tamošnja služba spašavanja pokušavajući izvući konja iz tri metra dubokog ponora punog vode, u kojeg je upao. Riječ je bila o teškom, močvarnom terenu, no uplašena životinja ipak je uspješno izvučena na sigurno. 

"Konj kojega su nazvali Sergeant (narednik), oporavlja se u Fondu Hungry Horse koji je također pružio pomoć hitnim službama", ponosni su iz An Garda Síochána na događaj koji se zbio 20. prosinca. 

Kako se konj našao u močvarnom dijelu te kako je upao u tri metra dugu rupu, zasad nije poznato. 

Podsjećamo, u rujnu 2018. naši su HGSS-ovci uspješno spasili prasca. “Spašavao sam svakave životinje, ovce, koze, pse, mačke i druge, ali ovo je prvi put da sam s dvojicom kolega spasio prasca”, rekao je tada Ivica Galac, voditelj ekspedicije zadarskog HGSS-a.  

Nesvakidašnja akcija HGSS-a: Spasili ranjenog i iznemoglog prasca!

Odbjeglog i iznemoglog prasca teškog oko 110 kilograma pronašli su na nepristupačnom terenu 800 metara sjeverno od pastirskog stana. “Bio je iscrpljen, izranjavan i bespomoćan”, rekao je Galac. 

Koze zaglavile na liticama Huma - spasili ih HGSS-ovci

Lani su, pak, pripadnici HGSS-a Mostar spasili koze koje su zaglavile na litica brda Hum. "Četiri gorska spašavatelja, opremljena za rad na stijenama, prišla su stadu i jednu po jednu kozu izvlačili "na sigurno". Do večeri, cijelo stado stiglo je svome domu", naveli su tad na svojim stranicama HGSS Mostar. 


Tagovi

Konj Spašavanje Irska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]