Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća na polju
  • 02.08.2018. 14:00

Kombajn okrenuo na krov pod utjecajem alkohola?

Vozač je u kabini bio sam, ali na sreću, sve je uočio vozač drugog kombajna koji je bio u blizini i brzo mu pritekao u pomoć. Unesrećeni 45-godišnji vozač odvezen je u bolnicu s ozljedama nogu.

Foto: Bigstockphoto/Feel Photo Art/Policja Lubelska
  • 14.452
  • 1.262
  • 1

Jeste li čuli ikada da se kombajn okrenuo na krov? E pa i to se može dogoditi kada nesreći kumuju uspon, ali i nešto alkohola. 

Naime, u poljskoj pokrajini Lublin tijekom uspona na njivi, vozač kombajna je izgubio kontrolu zbog čega se vozilo okrenulo na krov. Kabina vozila prignječila je vozača kojem su slomljene obje noge. 

Vozač je u kabini bio sam, ali na sreću, sve je uočio vozač drugog kombajna koji je bio u blizini i brzo mu pritekao u pomoć. Unesrećeni 45-godišnji vozač odvezen je u bolnicu s ozljedama nogu i kako izvještava poljska policija iz mjesta Krasnystaw, nije u životnoj opasnosti. 

Treba napomenuti da u policijskom izvještaju piše kako su dva sata nakon nesreće policajci provjerili u kakvom je stanju vozač bio kada mu se prevrnuo kombajn. Alkotest je dva sata nakon nesreće pokazao 0,4 promila alkohola u krvi, a s toliko promila se javljaju tek manje smetnje u razboritosti i smanjenje opreza. No, čini se da je i to bilo dovoljno da u situaciji kada je trebalo kontrolirati ogromno vozilo kao što je kombajn, vozač ne reagira onako kako bi trebao. 

Ovaj će Poljak koji je jedva sačuvao živu glavu ove poljoprivredne sezone odmarati, a svaki idući puta prije nego sjedne za kombajn, dobro će razmisliti o čašici rakijice ili boci hladnog piva. 


Tagovi

Nesreća na polju Kombajn Alkohol


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.