Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina Agrokluba
  • 17.09.2018. 13:30

Kolege iz drugih medija: Uspjeh Agrokluba leži u realizaciji njegove vizije

Povodom obilježavanja 10 godina Agrokluba razgovarali smo s kolegama iz drugih medija. Novinari i urednici iz različitih redakcija, na istu temu. Srećemo se na istim terenima (njivama, štalama, voćnjacima i vinogradima) i komuniciramo istu publiku, svatko na svoj način. Oni znaju naše početke i razvoj, pa smo ih pitali kako oni danas vide Agroklub?

Foto: Ustupljene fotografije, Boris Ščitar/Večernji list
  • 1.124
  • 143
  • 0

U deset godina medijskog djelovanja novinari i urednici Agrokluba surađivali su s brojnim redakcijama i kolegama na najrazličitije načine. Sretali se na terenima, razmjenjivali informacije i kontinuirano radili svoj primarni posao - donosili informacije čitateljima.

Agroklub je danas kroz svoje zaposlene dio širih medijskih zajednica - HND-a (Hrvatsko novinarsko društvo), a posebno u samoj branši kroz Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH). Članovi smo i Europske mreže agrarnih novinara (ENAJ, European network of agricultural journalists) kao i Globalne federacije novinara kojima je zajednički nazivnik poljoprivreda IFAJ (The International Federation of Agricultural Journalists).

Martin Vuković: Ključ uspjeha je u viziji vlasnika

Povodom obilježavanja 10 godina djelovanja Agrokluba razgovarali smo s prvim čovjekom agrarnog novinarstva u Hrvatskoj. Dugogodišnjim predsjednikom DANH-a i urednikom emisije Za selo i poljoprivredu prvog programa Hrvatskog radija, Martinom Vukovićem. Evo kako on gleda na položaj i ulogu našeg digitalnog medija u eteru agrara:

"Za uspjeh svakog posla jedan od presudnih činitelja je vizija vlasnika, osnivača. Pokretači Agrokluba očito su je imali prije deset godina. Bez korištenja digitalne tehnologije svaki napredak, tako u novinarstvu te poljoprivredi, jednostavno je nemoguć. Agroklub je bio predvodnik hrvatskog digitalnog agrarnog novinarstva. Čestitam mu na tome uz želju da brze, stručne i proizvođačima korisne informacije prenosi i dalje donoseći im najnaprednija znanja iz cijelog svijeta!“ 

Ivan Ril: Agroklub je velik jer je uspio realizirati i viziju i posjećenost

Današnja medijska scena dinamična je i izazovna za sve njene aktere. Projekti traže niše i čitatelje/gledatelje, a oni zanimljiv i kvalitetan sadržaj. Informacija je uvijek zajednički nazivnik, bilo da je riječ o tiskovinama, radijskim/TV formatima ili pak Internetskim portalima. Stoga smo pitali kolegu Ivana Rila kako on gleda na Agroklub, budući da poznaje sektore – i poljoprivrede i medija. Naime, bio je prvim urednikom Poljoprivredne TV, a kasnije podizao nekoliko zanimljivih digitalnih projekata u zemlji i inozemstvu:

"Nije jednostavno preživjeti deset godina u medijima, a pritom ostati dosljedan viziji od prvog dana i u samom vrhu posjećenosti. Agroklub je to uspio i zato je velik. Za njega u punom smislu vrijedi ona stara izreka: "Kako siješ, tako ćeš i žeti!""

Agroklub je Index za poljoprivrednike

Kada je riječ o viziji, ona je u slučaju Agrokluba bazirana i na transferu znanja kojega nikada neće biti previše. Živimo i djelujemo u doba velikih tehnoloških promjena koje zahvaćaju i sektor proizvodnje hrane, ali svjedočimo i eksploziji komunikacije, poglavito ove internetske. Vladimir Novotny i sam plovi u online svijetu, pa je idealan sugovornik na temu 10 godina Agrokluba. Navodno je i sve bolji vinogradar te vinar, sudeći po riječima onih koji su kušali njegov Zeleni silvanac. Kako nas on vidi danas, pitali smo ga?

"Ono što je Index među news portalima to je Agroklub među poljoprivrednicima“, sažeto će Vlado, novinar i poeta u jednostavnoj poruci.

Dodat ćemo - i dovoljno za ovu priliku.


Tagovi

Agroklub 10 godina Martin Vuković Ivan Ril Vladimir Novotny


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.