Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 24.01.2023. 07:30

Koji traktori su u Njemačkoj najprodavaniji? Zeleni!

U Njemačkoj bilježe pad prodaje traktora. Tko su lideri na tržištu?

Foto: Depositphotos/tan4ikk
  • 1.187
  • 188
  • 0

Prošle je godine u Njemačkoj registrirano 30.357 novih traktora, što je 11,9 posto manje nego u 2021. što znači da je prodano njih 4.115 manje, navodi Agrarheute.

Na usporavanje proizvodnje, a onda i pad prodaje poljoprivrednih strojeva najveći utjecaj su imali problemi u opskrbi, posebno elektronskih komponenti. Kada se pogleda desetogodišnji prosjek, broj proizvedenih strojeva je manji za 4,9 posto.

Jedan brend je prokrčio put i postao vodeći 2022. Najveći broj novoregistriranih traktora je ostvario John Deere.

Ovaj američki brend je prvo mjesto zauzeo sa 6.377 i time drugi put zaredom zauzeo prvo mjesto na ovoj ljestvici. U listopadu ih je registrirano najviše, njih 925 čime je kompanija ostvarila najbolji rezultat s više registracija traktora nego ikad.

Na drugom mjestu ove statistike s 5.319 traktora je Fendt. Treće mjesto je zauzeo Deutz-Fahr sa njih 2.370 što je pad od 13,8 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći tržišni udio od 21 posto ima John Deere, što je skoro više od svakog petog novoregistriranog traktora. Fendt ostvaruje udio od 17,5 posto, dok je Deutz-Fahr bio treći sa 7,8 posto.

U usporedbi s 2021. godinom, John Deere je povećao svoju prednost za 250 traktora. Istovremeno, Fendt je prodao 444 manje u odnosu na 2021. To znači da je AGCO brend 2022. godine novoregistrirao 7,7 posto manje traktora.


Tagovi

John Deere Fendt Deutz-Fahr Traktor Novoregistrirani traktori


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Klimatska nestabilnost i promjene značajno utječu na globalnu pa tako i hrvatsku poljoprivredu. Stoga je nužna optimizacija gospodarenja tlom i prilagodba agroekosustava i agrotehničkih mjera, a što je i cilj projekta Agroekoteh kojega prov... Više [+]