Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladen Jakopović
  • 30.12.2017. 09:00

Koji su planovi novog predsjednika HPK?

Na čelu Hrvatske poljoprivredne komore odnedavno je Mladen Jakopović.

Foto: Facebook/LAG Prigorje-Zagorje
  • 458
  • 29
  • 0

Ojačati Komoru, okupiti poljoprivredne proizvođače kako bi bili jači i da bi se ojačali sektori kako bi bili jači u pregovorima u EU-u, te povući više sredstava za pojedine specifičnosti, planovi su novog predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića koje je istaknuo gostujući u emisiji Novi dan televizije N1.

Kako im je rekao, sve dosad u Komori bilo je na volonterskoj bazi. Tek 650 OPG-ova redovito su plaćali komorski doprinos i oni su odabrali novo vodstvo.

Mladen Jakopović novi predsjednik HPK

"Komora je interesno udruženje i mora biti potpuni stup da se kroz nju na nacionalnoj i europskoj osnovu mogu podići spacifični interesi koje imamo. Moramo naći ciljanu nišu koja je za nas specifična. Mi smo u klubu mediteranskih zemalja i imamo recimo interes u proizvodnji vina i maslina pa to moramo podići na veću razinu", rekao im je Jakopović.

Što je još rekao, pogledajte ovdje.

Podsjećamo, Mladen Jakopović poljoprivrednik je iz Varaždinske županije odnosno iz Pake pokraj Novog Marofa, čiji se OPG Jakopović, odnosno “Kuća Magične Trave”, bavi proizvodnjom ljekovitog bilja, matičnjaka, odnosno proizvodnjom organske kozmetike, u čemu je pionir u Hrvatskoj. Na čelu HPK zamijenio je Matiju Brlošića.

Foto: Facebook/LAG Prigorje-Zagorje


Tagovi

HPK Mladen Jakopović Predsjednik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]