Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakoni u poljoprivredi
  • 24.10.2021. 16:30

Koje sve zakone Ministarstvo poljoprivrede donosi u 2022.?

Ministarstvo za 2022. godinu u planu ima donijeti ili izmijeniti 11 zakona.

Foto: Bigstock/ vrstudio
  • 3.742
  • 257
  • 0

U e-savjetovanju objavljen je Ažurirani prijedlog plana zakonodavnih aktivnosti Ministarstva poljoprivrede za 2022. godinu.

Naime, u tijeku provedbe navedenog savjetovanja javila se, objašnjavaju, potreba za dopunom Prijedloga plana, i to Zakonom o gnojidbenim proizvodima koji je planiran bio za 2021. godinu i Zakonom o hrani, predviđen kao ad hoc također u ovoj godini. No, oba su povučena iz procedure. 

"Za Zakon o hrani (EU) izrađen je Obrazac prethodne procjene iz razloga što će se povlačenjem Zakona o ljekovitoj hrani za životinje (EU) iz procedure donošenja za 2021. godinu materija istog urediti novim Zakonom", navode iz Ministarstva.

Za Zakon o gnojidbenim proizvodima (EU) nije potrebno izrađivati navedeni Obrazac jer je isti izrađen u 2020. godini u okviru Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu te se obuhvat sadržaja zakona ne mijenja.

Tako su oba navedena zakona planirana za prvo tromjesečje iduće godine.

Za drugo, prema nevedenom planu su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o morskom ribarstvu, izmjene Zakona o poljoprivredi, izmjene Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, izmjene Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, izmjene Zakona o Hrvatskoj agronomskoj komori te Zakon o dopuni Zakona o akvakulturi.

Zakon o veterinarsko medicinskim proizvodima predviđen je za III tromjesečje, dok je za IV Zakon o veterinarsko medicinskim proizvodima, o veterinarstvu i izmjenama i dopunama Zakona o šumama. 

Više informacije o planu za 2022. možete pronaći ovdje

Savjetovanje je otvoreno do 4. studenog ove godine. 


Tagovi

Zakonodavne aktivnosti Zakoni u poljoprivredi Plan za 2022. Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]