Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster
  • 30.08.2013.

Klaster poljomehanizacije na Gospodarskom forumu u Kini

Klaster poljomehanizacije sudjelovat će na tradicionalnoj radionici i Gospodarskom forumu u Kini

Foto: RGBStock.com
  • 831
  • 80
  • 0

Klaster poljomehanizacije, zajedno s predstavnicima Poljoprivrednog instituta iz Osijeka, Agronomskog fakulteta iz Zagreba i Hrvatske gospodarske komore iz Zagreba sudjelovat će na radionici u Pekingu na kojoj će sudjelovati i predstavnici iz zemalja Srednje i Istočne Europe.

Prema riječima Željka Erkapića, direktora Klastera, na tom skupu, na kojemu hrvatski predstavnici nastupaju treću godinu zaredom, sudjelovat će na ukupno dva događaja. Prvi se odnosi na razmjenu iskustava i dostignuća u poljoprivrednoj znanosti i tehnologiji između Kine i Srednje i Istočne Europe u Pekingu, i održat će se u formi radionice od 06. do 09.rujna 2013. Drugi događaj je 8. Gospodarski Forum o suradnji u poljoprivredi između Kine i Srednje i Istočne Europe u Hefei-u, koji će se održati u pokrajini Anhui od 11. do 13.rujna 2013.

Na radionici u Pekingu će se govoriti i razmijeniti iskustva nastavno na dvije glavne teme i to o dostignućima u znanosti i tehnološkim rješenjima u proizvodnji voća i povrća, o proizvodnji i uporabi bioplina u poljoprivrednoj proizvodnji, o vodnom gospodarenju i o znanstvenim dostignućima i tehnološkim rješenjima u proizvodnji i primjeni mehanizacije u poljoprivrednoj proizvodnji.

U sklopu radionice predviđena je i terenska posjeta voćnjaku pri Istraživačkoj stanici Instituta za voćke, Hebei akademije za znanost u poljoprivredi i šumarstvu te Kineskoj akademiji za znanost u poljoprivredi (CAAS).

Na 8. Gospodarskom Forumu o poljoprivredi, kao pozvani govornik, direktor Klastera poljomehanizacije Željko Erkapić predstavit će sudionicima Foruma poslovne mogućnosti Klastera poljomehanizacije, a u sklopu Foruma organizirat će se i poslovni razgovori u vidu bilateralnih susreta zainteresiranih gospodarstvenika za uspostavom međusobne suradnje.

"Kina kao tržište ogromnih mogućnosti nikako ne bi smjelo biti zanemareno od strane naših gospodarstvenika, u smislu snažnijeg gospodarskog iskoraka na to tržište, jer nedovoljno poznavanje navika i odnosa na tom tržištu ili bolje rečeno u određenim tržišnim nišama te najmnogoljudnije zemlje na svijetu, ne smije biti razlogom naših frustracija i blokada da se intenzivnije uključimo i otkrijemo sve mogućnosti poslovne suradnje s trenutno najbrže rastućom ekonomijom na svijetu", navode iz Klastera.

Na tom tržištu se događaju značajne promjene i mnoge poslovne prilike za Klaster i njegove članice i u daljnjim aktivnostima treba voditi računa o toj činjenici i shvatiti da je Kina i veliki uvoznik i da su potrebe kineskog tržišta u njegovom ekonomsko-socijalnom raslojavanju ogromne, a time i mogućnosti različitih oblika poslovne suradnje, kako u sferi znanosti tako i u proizvodnoj kooperaciji i plasmanu poljoprivredne mehanizacije.

Forum će iznova pružiti izvanrednu priliku za predstavljanje proizvodnih mogućnosti Klastera poljomehanizacije i plasmana široke palete proizvoda poljoprivredne mehanizacije i opreme na kinesko tržište, kao i drugih mogućnosti poslovne suradnje i povezivanja kineskih proizvođača s proizvođačima i članicama klastera. Tom prigodom ostvarit će se mnogobrojni kontakti sa sudionicima Foruma, kao i sa zainteresiranim potencijalnim kupcima koji pokazuju veliko zanimanje za naše proizvode.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Gospodarski forum Željko Erkapić Poljoprivredni institut Kinesko tržište Poslovne prilike Radionica Proizvodnja voća


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P