Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazne
  • 24.08.2015. 18:00

Kažnjen zbog pušenja u kabini traktora!

Tvrtka Co Antrim sada se suočava s velikom kaznom jer je jedan od njenih vozača uhvaćen kako puši u kabini traktora. Izdano je upozorenje svim farmerima i vozačima traktora u kojem se navodi baš ovaj slučaj.

Foto: depsoitphotos.com, ysbrand
  • 684
  • 68
  • 0

Vozač John Deere traktora u sjevernoj Irskoj bio je parkiran pored ceste na benzinskoj postaji pa je odlučio zapaliti cigaretu, kada ga je uočio policajac i prijavio zbog počinjenog prekršaja.

Tvrtka Co Antrim sada se suočava s velikom kaznom jer je farmer jedan od njenih zaposlenika vozača. Izdano je upozorenje svim farmerima i vozačima traktora u kojem se navodi baš ovaj slučaj. Od birokracije ne mogu pobjeći, bez obzira jesu li parkirani izvan ceste.

Tisuću funti za pušenje na radnom mjestu

Uhvaćen kako puši u kabini traktora!

U obavijesti policajca zaduženog za propisivanje kazni za pušenje na javnim mjestima stoji kako je u tom trenutku bio u komercijalnom vozilu koje je sposobno primiti više od jedne osobe. To se smatra direktnim kršenjem propisa o pušenju na radnom mjestu, a tvrtka koja je vlasnik traktora, dobila je naredbu da otkrije ime zaposlenog vozača koji je počinio prekršaj ili plati kaznu od tisuću funti.

Je li to zaista toliki zločin?

Barclay Bell, predsjednik lokalne Farmerske unije rekao je kako se ova uredba o pušenju dovodi do elstrema u sjevernoj Irskoj. "Na jednoj razini, ovo je bizarno i smiješno, baš primjer pretjeranog pridržavanja zakona", rekao je. "Teško je razumjeti da nam se u istom mjesecu govori kako javni sektor raspolaže s nedovoljno novca za poboljšanje sigurnosti prometnica, a lokalno vijeće si može priuštiti plaćati nekoga da nadgleda traktor koji je sigurno parkiran sa strane ceste".

Pitanje je, odražava li ovaj primjer pomalo nelogičnu upotrebu i ovako nedostatnih financija? Kazna koja je pristigla na adresu Farmerske unije, sadrži registracijski broj vozila, vrijeme i lokaciju izdavanja potencijalne kazne te obrazac za popunjavanje detalja o traktoru, osobi koja je njime upravljala i poreznom statusu John Deere-a.

Foto: depsoitphotos.com, ysbrand


Tagovi

John Deere Traktor Co Antrim Pušenje Radno mjesto Vozač traktora Kršenje propisa Barclay Bell Sjeverna Irska Birokracija Kazna Registracijski broj Ime vozača


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]