Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kaznena prijava
  • 27.10.2020. 15:10
  • Virovitičko-podravska, Orahovica

Kaznena prijava: Posjekli više od 15.000 tona drvne mase, državu oštetili za 2,8 milijuna kuna

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe drvne mase na štetu Republike Hrvatske, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 30-godišnjakom, navodi policija.

Foto: Depositphotos/pklimenko (ilustracija)
  • 4.280
  • 667
  • 0

Zbog sumnje da su od 2017. do 2019. godine protupravno posjekli i prodali više od 15 tisuća tona drvne mase, a državu oštetili za više od 2,8 milijuna kuna, policija u Orahovici podnijela je kaznenu prijavu protiv dvojice muškaraca. 

Kako je objavila Policijska uprava virovitičko-podravska, službenici PP Orahovica, sredinom su rujna proveli kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 30-godišnjakom, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe drvne mase na štetu Republike Hrvatske, na način da su u navedenom vremenskom periodu, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, sklopili ugovore o privremenom korištenju 85 hektara zemljišta.

Suprotno odredbama tog ugovora posjekli su i prodali drvnu masu u količini od 15.432 tona, čime su oštetili državu za 2.822.700 kuna.

Prilikom kriminalističkog istraživanja, dodaju, utvrđeno je i postojanje osnovane sumnje da je 61-godišnjak, tijekom ožujka i travnja 2019. godine, na katastarskom česticama Vranduk i Pušina, koje su vlasništvo RH, posjekao drvnu masu oko 11 hektara te je dio drvne mase prodao, a preostali dio od oko 1.500 kubika je privremeno oduzet, čime je oštetio državu u iznosu od oko 800.000 kuna.

"Također, u sklopu kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je 61-godišnjak počinio kazneno djelo krađe na štetu 37-godišnjaka, na način da je tijekom ožujka i travnja 2019. godine, na katastarskim česticama u Pušini, posjekao drvnu masu oko jednog hektara, istu prodao, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 6.000 kuna", stoji u priopćenju policije. 

Kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica.


Tagovi

Krađa drva Policija Protupravna imovinska korist


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako u domeni agrara financirati proizvodnju vlastite energije - saznat ćemo uskoro na online konferenciji Agrokluba!