Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • GRASS Croatia
  • 20.02.2017. 16:30

Kako zadržati osnovnoškolce na selu?

Cilj GRASS Croatia projekta je podizanje svijesti o ciljevima i značaju Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije. Među projektnim aktivnostima je i prezentacija projekta među osnovnoškolcima kako bi se zadržali na poljoprivrednim gospodarstvima.

Foto: grasscroatia.hpa.hr
  • 2.968
  • 362
  • 0

EU projekt GRASS Croatia razvoj ruralnih područja i poljoprivrede za uspješno društvo implementira Hrvatska poljoprivredna agencija, a sufinancira ga Europska komisija. Projekt se provodi pod sloganom "Život na selu je život u skladu s prirodom". Cilj projekta je podizanje svijesti o ciljevima i značaju Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije.

Među projektnim aktivnostima je i prezentacija projekta među osnovnoškolcima kako bi se zadržali na poljoprivrednim gospodarstvima.

Jedno takvo predavanje održano je među učenicima osmog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Vinkovcima.

Projekt na razini cijele države

Ivan Jovanovac, ratar iz Bošnjaka kaže da žele potaknuti djecu da se bave poljoprivredom, da nauče poštovati rad poljoprivrednika.

Josip Šumanovac iz Hrvatske poljoprivredne agencije Vukovarsko-srijemske županije ističe kako se projekt provodi na razini cijele Hrvatske. Cilj je mlade naraštaje motivirati da ostanu na selu i poljoprivredi. Projekt je započeo u srpnju 2016. godine i trajat će sve do lipnja 2017. godine. Navedeni ciljevi projektom GRASS namjeravaju se postići nizom informativnih mjera i događanja, odnosno u izravnom kontaktu s poljoprivrednicima i građanstvom.

Foto: grasscroatia.hpa.hr


Tagovi

GRASS Projekt Mladi Djeca Školarci Poljoprivreda Selo Ostanak Vinkovci HPA


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Radno vreme 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma od 20. do 25.05, za posetioce je od 9 do 19 časova. U petak, 26.05, radno vreme je od 9 do 16 časova. #novosadskisajam #poljoprivrednisajam #poljoprivreda #agrar #stocarstvo #ratarstvo #pov... Više [+]