Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pipelife
  • 11.04.2023. 12:00

Kako izabrati odgovarajući sustav za navodnjavanje?

Tvrtka koja je već 25 godina vodeći europski proizvođač sustava za navodnjavanje, nudi široki izbor, od mikronavodnjavanja do navodnjavanja kišenjem.

Foto: Pipelife
  • 1.083
  • 96
  • 0

Vrijeme je za radove na polju i pripremu tla za uzgoj različitih vrsta biljaka te se sve više poljoprivrednika odlučuje uložiti novac u sustav za navodnjavanje, kako ne bi strepili nad svojim usjevima, i kako bi osigurali biljkama dovoljnu količinu vode, povećali prinose i osigurali proizvodnju.

"Kao idealno rješenje pokazali su se Pipelife sustavi za navodnjavanje kap po kap, koji usjevima pružaju najbolje uvjete za rast i usvajanje hranjivih tvari, dok uz automatizaciju olakšavaju upravljanje sustavom i štede vrijeme proizvođaču. Koji izabrati, ovisi od mnoštva faktora: kvalitete vode, vrste tla, udaljenost izvorišta...", kaže ispred ove firme Ivica Aleksandrov.

Koji sustav izabrati?

Tvrtka koja je već 25 godina vodeći europski proizvođač ovih sustava, u ponudi ima opciju mikronavodnjavanja; s mikro raspršivačima za navodnjavanje u plastenicima i staklenicima, sustave kap po kap (traka) za povrće i kukuruz ili s crijevom i PC kapljačima za voćnjake. U okviru iste opcije zainteresiranima je na raspolaganju i podzemno navodnjavanje SDI - koje se koristi u ratarstvu i voćarstvu. Osim toga, proizvođači imaju izbor i navodnjavanja kišenjem - sprinkler sustavi, kao i hidrantske mreže.

Pipelife je proizvođač sustava za navodnjavanje

"S obzirom da je sustav za navodnjavanje veća investicija, potrebno je uložiti vrijeme, znanje i trud u planiranje kako bi se isplatila, a sustav bio učinkovit i dugovječan. Pipelife stručni tim je uvijek spreman odgovoriti na sva pitanja i projektirati idealan sustav prema svim uvjetima i potrebama poljoprivrednika, kako bi im osigurao sve njegove prednosti", dodaje. 

"Ključ u ruke"

Svaki sustav ima svoje tri životne faze: izbor i projektiranje, izgradnja te upotreba i održavanje. Za korisnika je najbitnija treća faza, od koje direktno ovise visina prinosa i rok trajanja samog sustava.

"Pružamo kompletnu obuku korisniku, ali i punu podršku kao sastavni dio ponude 'Ključ u ruke'. Podrška se odnosi na sve tri faze, a agronomi konstatno obilaze teren i svoje partnere i pružaju im potporu oko načina navodnjavanja i upoznaju s novim proizvodima i inovacijama", ističe Aleksandrov i dodaje da će i u 2023. godini biti nastavljena realizacija projekata za izgradnju i rekonstrukciju sustava za navodnjavanje.

Projektiranje sustava prema svim uvjetima i potrebama poljoprivrednika

Želite li informativnu ponudu za navodnjavanje, ispunite upitnik:


Tagovi

Pipelife Mikronavodnjavanje Navodnjavanje kišenjem Ključ u ruke Izgradnja Održavanje Ivica Aleksandrov Projektiranje Hidrantske mreže


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

PIPELIFE HRVATSKA

Prosinačka 7, 10431 Kerestinec, Sveta Nedelja, Hrvatska
tel: +385 99 543 6468, e-mail: davor.gajsek@pipelife.com web: https://www.pipelife.hr/