Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podmjera 6.1.
  • 21.12.2015. 15:20

Još 3 dana za predaju zahtjeva za potporu mladima!

Mladi poljoprivrednici mogu zaključno s 23. prosinca 2015. putem AGRONET-a podnijeti zahtjev za potporu.

Foto: depositphotos.com Pravilnik natječaja dostupan je
  • 691
  • 72
  • 0

Podsjećamo sve potencijalne korisnike da se zahtjevi za potporu za podmjeru 6.1., operaciju 6.1.1. mogu popunjavati i podnositi u AGRONET-u zaključno s 23. prosinca 2015. godine.

Riječ je o natječajima za provedbu podmjere 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, provedba tipa operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima. Korisnici ove mjere mogu biti mladi poljoprivrednici koji na dan podnošenja zahtjeva imaju više od 18, a manje od 40 godina.

50 tisuća eura po korisniku

Moraju imati odgovarajuća stručna znanja i vještine te biti prvi put postavljeni kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva, najviše 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu. Također, poljoprivredno gospodarstvo za koje korisnik traži potporu, mora pripadati ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 8.000 eura do 49.999 eura.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih novčanih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu. Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Napominjemo da korisnici moraju biti upisani u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu, s obzirom da se zahtjev podnosi u elektronskom obliku putem AGRONET-a. Više o tome kako funkcionira AGRONET možete pročitati ovdje.

Foto: depositphotos.com

Pravilnik natječaja dostupan je ovdje.


Tagovi

Mladi poljoprivrednici Podmjera 6.1. Operacija 6.1.1. AGRONET Nositelji gospodarstva


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/