Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • R975i
  • 09.08.2021. 10:00

John Deere predstavio svoju najveću vučenu prskalicu do sada

Novi model R975i kapaciteta je 7.500 litara sa zatvorenim sustavom punjenja kojim se sprječava kontakt rukovatelja s kemikalijama i njihovo izlijevanje, a ključan je i raspon krila te razmak mlaznica.

Foto: John Deere
  • 371
  • 325
  • 0

Poput ostalih prskalica serije R900i i novi model R975i bit će opremljen tehnologijom precizne poljoprivrede. Kako ističu iz tvrtke John Deere ovaj je model nastao kao odgovor na zahtjeve kupaca za većim spremnikom i širim granama, kao i za veću točnost, manju potrošnju pesticida te praktičnost pri punjenu i rukovanju.

Novi kapacitet od 7.500 litara pridružit će se iduće godine ostatku asortimana te serije, odnosno spremnicima od 4.400, 5.200 te 6.200 litara. Ovaj veći bi trebao omogućiti poljoprivrednicima uštedu vremena i veću produktivnost jer će ga manje puta morati puniti. Dokazani sustav rješenja PowrSpray s dvije hidraulične centrifugalne pumpe također pomaže ubrzati vrijeme punjenja, poboljšava nanošenje i povećava točnost.

Po prvi puta modeli serije M900 (i) i R900i ponudit će kao opciju razmak mlaznica 25 cm. To je centrirano rješenje, što znači da se između svakog para tijela mlaznica postavlja još jedna dodatna na razmak od 50 cm. John Deere je također postavio još po jednu dodatnu na svaki kraj krila kako bi ponudio potpunu pokrivenost i eliminirao nedovoljno doziranje na krajevima grane.

Ušteda pesticida šest eura po hektaru

Sve vučene prskalice bit će opremljene opcijama uvedenim u seriji R700i ove godine. To uključuje individualnu kontrolu mlaznica koja smanjuje prekomjerno i nedovoljno doziranje pesticida, pridonoseći boljoj zaštiti usjeva uz smanjenje troškova. Još jedna njezina posebnost je zatvoren sustav punjena prema ISO standardima kojim se sprječava kontakt s kemikalijama kao i njihovo izlijevanje.

Na prskalicama serije M700 (i) i R700i, dodatna ključna značajka za njemačko i nizozemsko tržište su nova krila raspona 33 metara s opcijama upravljanja pojedinim sekcijama od tri metra ili pojedinačnim mlaznicama. Tako je usklađena s malim sijačicama od tri metra radnog zahvata, kao i usjevima s međurednim razmakom 75 cm, omogućujući manje prolaza s jednim spremnikom a time i povećavajući produktivnost.

Kako su poručili iz ove tvrtke, pojedinačna kontrola mlaznica omogućuje uštedu sredstava za zaštitu bilja u iznosu od gotovo šest eura po hektaru. Taj podatak su dobili računajući utrošak pesticida na gospodarstvu koje proizvodi pšenicu i obrađuje 500 hektara poljoprivrednog zemljišta, a na herbicide troše 53 eura te fungicide 65 eura po hektaru.


Tagovi

John Deere Vučena prskalica Veći kapacitet R975i


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]