Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 10.04.2023. 18:00

John Deere predstavio inovacije i najavio poboljšanja na traktorima

Kompanija je najavila novitet s G5 displejom koji će imati ekran veličine oko 26 cm i standardno dolazi sa AutoTrac i Section Control. Bit će predstavljen u svim šestocilindarskim John Deere traktorima serije 6, 7, 8 i 9.

Foto: John Deere
  • 1.621
  • 201
  • 0

Iz tvrtke John Deere najavljuju uvođenje poboljšanja za traktore serije 6. Najvažniji novitet je novi displej G5Plus CommandCenter koji je brži i nudi bolju rezoluciju, a proizvodnju najavljuju već u jesen 2023.

Prošle godine kompanija je predstavila i novi satelitski prijamnik StarFire 7000, a početkom ožujka 2023. najavila je novitet s G5 displejom koji će imati ekran veličine oko 26 cm i standardno dolazi sa AutoTrac i Section Control. Bit će predstavljen u svim šestocilindarskim John Deere traktorima serije 6, 7, 8 i 9.

Tri puta brži procesor

Serija sa sufiksom R u oznaci modela, standardno ima instaliran veći ekran G5Plus CommandCenter veličine oko 33 cm, što ga čini 33 posto većim od prethodnog. Osjetljiv je na dodir, a rezolucija odgovara 1080P HD. Ima tri puta brži procesor od prethodnih modela. Standard uključuje AutoTracTM za kontrolu i vođenje sekcija, sinkronizaciju podataka, dokumentaciju, bežična ažuriranja i daljinski pristup ekranu. Dug je popis promjena koje donosi u pregledu, brzini, upravljanju i dokumentiranju podataka. Ističu da poboljšani dizajn pomaže u optimalnom radnom iskustvu i maksimizira radni vijek.

Ekran je osjetljiv na dodir, a rezolucija odgovara 1080P HD

Model 6R 250 bio je John Deere-ov najprodavaniji model traktora 2022. godine. Od MY24 postoji redizajniran stup upravljača za sve 6R traktore i novi volan na 6R 230 i 6R 250. Namijenjen je novom nivou udobnosti, posebno tijekom transporta.

Iz kompanije nisu dali nikakve informacije što se pod tim podrazumijeva i koje su to promjene. 

Inovacije u traktorima 7R, 8R i 9R

Inovacije nisu zaobišle ni velike traktore serije 7R, 8R i 9R.

Tako John Deere 7R dobiva jači upravljački cilindar. Bit će povećana udobnost operatera tijekom transporta i poboljšan upravljač. Novitet su dva dodatna kočiona diska na prednjoj osovini. Najavljena su i unaprjeđenja za velike traktore iz serije 9, ali nisu precizirali o čemu se radi.


Tagovi

John Deere Traktor Displej G5Plus CommandCenter StarFire 7000 Traktor serije 6


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner