Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 23.02.2022. 07:30

John Deere objavio podatke o prihodima i prodaji

Problemi tijekom pandemije koje su svi osjetili, ostavili su traga i na ovog proizvođača, a to se prvenstveno odnosi na nabavu neophodnih materijala i dijelova

Foto: Maja Celing Celić
  • 298
  • 14
  • 0

Tvrtka John Deere je objavila izvješće o neto prihodu u prvom tromjesečju koje obračunavaju od 1. studenog 2021. do 31. siječnja 2022., a koji je iznosio 903 milijuna dolara. Navode da su neto prodaja i prihodi porasli pet posto, na 9,569 milijardi dolara. Istovremeno je neto prodaja opreme bila 8,531 milijardu dolara za kvartal, u usporedbi sa 8,051 milijardu dolara u 2021. godini.

"Deere-ov učinak u prvom tromjesečju bio je impresivan s obzirom na probleme s proizvodnjom i odloženu ratifikaciju našeg UAW ugovora krajem studenog, kao i stalne izazove koje predstavljaju lanac nabave i pandemija", izjavio je predsjednik i glavni izvršni direktor ove kompanije, John C. May. 

Pandemija je ostavila traga

Problemi tijkom pandemije koje su svi osjetili, ostavili su traga i na ovog proizvođača, a to se prvenstveno odnosi na nabavu neophodnih materijala i dijelova.

Najproblematičnije je s dijelovima i materijalima

"Ovi faktori su doveli do viših troškova proizvodnje u kvartalu. Nastavili smo surađivati s ključnim dobavljačima kako bismo upravljali situacijom, omogućavajući našim kupcima da isporuče proizvodnju hrane i osiguraju kritičnu infrastrukturu", poručuje May dodavši kako su ponosni na izuzetne napore koje ulažu njihovi distributeri i zaposleni kako bi što prije dostavili proizvode kupcima u današnjem izazovnom okruženju.

Očekuju povećanje prihoda

Predviđa se da će neto prihod za fiskalnu 2022. biti u rasponu od 6,7 do 7,1 milijardi dolara.

Tome će doprinijeti novi ciljevi, poznati kao Leap Ambitions, koji su povezani sa Smart Industrial strategijom i operativnim modelom koji je uveden 2020. godine. Kreirane su tako da povećaju ekonomsku vrijednost i održivost za kupce, kao i za zaposlene, investitore i druge zainteresirane strane.

"Očekujemo da će potražnja za poljoprivredom i građevinskom opremom nastaviti rasti. U svojim se ciljevima baziramo na stvaranju vrijednosti za naše kupce i druge sudionike, a zbog rada na implementaciji operativnog modela Smart Industrial, koristimo tehnologiju koja pruža poboljšanu profitabilnost, produktivnost i održivost kupaca", obrazložio je May.

Treba napomenuti da je prošle godine John Deere ipak imao više uspjeha. Tada su prodaju povećali za 23, a prihode za 19 posto. 


Tagovi

John Deere Traktori Prodaja traktora Tržište Poljoprivredna mehanizacija Prihodi


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobro raspoloženje na Sabatini ne može pokvariti ni prevrtljivo vrijeme!