• VoloDrone
  • 09.12.2019. 12:00

John Deere i Volocopter predstavili VoloDrone - mega dron za poljoprivredu

Ova prva velika poljoprivredna bespilotna letjelica rezultat je suradnje John Deerea, koji donosi znanje o poljoprivrednicima, i pionira Urban Air Mobility Volocopter.

Foto: Printscreen/YouTube
  • 976
  • 84
  • 0

Veliki dronovi postaju sve važniji, ne samo u području logistike, već i u putničkom prometu. Istovremeno, mali se dronovi već koriste u poljoprivredi kako bi dali uvid u stanje polja, moguću bolest usjeva, nedostatak vode ili gnojiva. 

Veliki potencijal

S potencijalnim opterećenjem od 200 kg, VoloDrone može pokriti ogromno područje, posebno u teškim radnim uvjetima.

VoloDrone pokreće 18 rotora ukupnog promjera 9,2 m, a odlikuje se potpuno električnim pogonom koristeći litij-ionske baterije koje se mogu zamjenjivati. Jedno punjenje baterije omogućuje vrijeme leta do 30 minuta, a VoloDroneom se može upravljati daljinskim ili automatski na unaprijed programiranom putu.

VoloDrone može pokriti ogromno područje, posebno u teškim radnim uvjetima

Pokrivenost područja do 6ha/sat

Okvir drona opremljen je fleksibilnim standardiziranim sustavom pričvršćivanja korisnog tereta. To znači da se na okvir mogu ugraditi različiti uređaji, ovisno o primjeni. Za zaštitu usjeva, dron je opremljen s dva spremnika, pumpom i šipkom za prskanje. Zahvaljujući maloj visini leta bespilotne letjelice, može se postići vrlo velika pokrivenost područja do 6ha / sat i poboljšati upravljanje prskanjem. Zbog velike fleksibilnosti i GPS kontrole, mogući su i selektivniji tretmani u području.

John Deere ima tehnologiju tešku 305 milijuna dolara!

Tijekom sljedeće vegetacijske sezone provest će se odgovarajuće ispitivanje leta, kako bi dron što prije izašao na tržište.

Kako VoloDrone izgleda u praktičnoj primjeni, pogledajte u videu: 


Tagovi

John Deere Volocopter Dron Bespilotna letjelica Inovacija Poljoprivreda VoloDrone Pametna poljoprivreda Precizna poljoprivreda


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas - pogačice sa čvarcima 🙃