Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna poljoprivreda
  • 24.08.2021. 07:30

John Deere će proizvoditi autonomne traktore - preuzeli start-up vrijedan 250 milijuna dolara

Nedostatak kvalificirane radne snage za izvršavanje osjetljivih operacija koje se moraju napraviti na vrijeme jedan je od razloga zbog kojih će John Deere proizvoditi autonomna poljoprivredna vozila.

Foto: Facebook/Bear Flag Robotics
  • 391
  • 131
  • 0

Deere and Company potpisali su ugovor o kupnji startup-a Bear Flag Robotics vrijedan 250 milijuna američkih dolara. Riječ je o startup-u iz Silicijske doline koji razvija tehnologiju autonomnih vozila, a koja je kompatibilna s postojećim strojevima. Prema priopćenju iz John Deere-a kažu kako je njihova dugoročna strategija stvaranja upravo takvih, pametnih strojeva s naprednom tehnologijom. 

"Autonomiju smatramo važnim korakom naprijed, a što će poljoprivrednicima omogućiti da strateški iskoriste svoje resurse kako bi prehranili svijet i stvorili održivije i profitabilnije aktivnosti", rekao je Jahmy Hindman, glavni tehnološki direktor u John Deere-u. 

Deere je s Bear Flag-om prvi put počeo raditi 2019. godine u sklopu njihovog programa Startup Collaborator, inicijative usmjerene na poboljšanje rada s ovakvim tvrtkama čija bi tehnologija mogla činiti dodatnu vrijednost za Deere-ove kupce, komentiraju u JD te dodaju da je od tada Bear Flag uspješno postavio svoje autonomno rješenje na nekoliko farmi u SAD -u.

"Jedan od najvećih izazova s ​​kojima se poljoprivrednici danas suočavaju je dostupnost kvalificirane radne snage za izvršavanje osjetljivih operacija koje se moraju napraviti na vrijeme, a što utječu na rezultate. Autonomija nudi sigurnu i produktivnu alternativu za rješavanje tog izazova", rekao je Igino Cafiero, suosnivač i izvršni direktor Bear Flag Roboticsa gdje ističu kako je njihova misija povećati globalnu proizvodnju hrane i smanji troškove njezina uzgoja upravo automatizacijom strojeva, čime su, komentiraju, usklađeni s Deereom. 


Tagovi

John Deere Autonomni traktor Roboti Mehanizacija Pametna poljoprivreda Bear Flag Robotics Jahmy Hindman Ignio Cafiero


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]