Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 11.12.2021. 10:30

Jerković: Na naše njive stižu autonomni strojevi bez ljudskog rada

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: R. Prusina/AK
  • 1.050
  • 236
  • 3

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

Razgovarali smo s Alojzom Jerkovićem, direktorom tvrtke Jerković d.o.o. ovlaštenog regionalnog ugovornog partnera tvrtke Claas koja raspolaže potpuno opremljenim radionicama sa svim alatima za održavanje i popravak strojeva kao i skladištem rezervnih dijelova.

On kaže da se tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji razvija u digitalnom smjeru, u smislu razvoja tehnoloških procesa koji potiču produktivnost, te da će se vrlo skoro i na našim njivama pojaviti autonomni strojevi koji rade bez ljudske pomoći.

"Slavonija i Baranja imaju vrlo svijetlu budućnost u poljoprivredi jer ima mnoštvo mladih, talentiranih i sposobnih ljudi koji takav vid razvoja mogu provesti i održati“, zaključio je Alojz Jerković.

Pogledajte video:

 

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

Jerković d.o.o. Alojz Jerković Poljoprivredna mehanizacija Slavonija2030


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]