Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 16.12.2008.

Jeftinija hrana

  • 451
  • 22
  • 0

Višemjesečno usporavanje inflacije nastavljeno je i u studenome kada su cijene bile 4,7 posto više nego prije godinu dana, objavio je DZS. U posljednjih godinu dana to je najniža stopa inflacije, a blagi pad cijena primjetan je i na mjesečnoj razini. Cijene u studenome pale su 0,1 posto u odnosu na listopad, pa je to drugi mjesec zaredom u kojem se bilježi blagi pad cijena.

U mjesec dana najviše je pojeftinilo gorivo, 9,3 posto, ali kada se usporedi i s cijenom od prije godinu dana danas košta sedam posto manje. Spuštanje cijena napokon je počelo i u prehrambenom sektoru, koje se dugo opiralo pojeftinjenu, unatoč značajnom padu cijena sirovina.

Cijena ulja, primjerice, u studenome je bila 2 posto niža nego u rujnu, pa nakon višemjesečnog spuštanja cijena danas ulje stoji koliko i prije godinu dana, premda je bilo skuplje gotovo za trećinu. Na mjesečnoj razini značajno su pale i cijene voća (-2,6 posto) i povrća (-3,3 posto).U usporedbi s istim razdobljem lani povrće je danas jeftinije 8,9 posto.

S druge strane, u studenome su cijene obuće i odjeće bile 3,2 posto više nego u listopadu.U prvih 11 mjeseci ove godine inflacija iznosi 6,3 posto, pa se procjenjuje da će u ovoj godini biti oko 6 posto. U idućoj godini očekuje se inflacija od oko 3,5 posto.


Izvori

Jutarnji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ekipa, siguran sam da među vama ima netko da mi pomogne reći koje su ovo sorte šljive... Nisam neki poznavatelj, gledam sortne liste, meni to sve slično.. pa me zanima drugo mišljenje. ;)
Unaprijed hvala :)