Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Blokirani
  • 27.12.2014. 07:20

Jednom blokiran farmer - zauvijek blokiran farmer?

Udruga Blokirani udruga je s najvećim rastom broja članova u Hrvatskoj. Pitate li se zašto?

  • 1.067
  • 136
  • 0

Umjesto na farmama, poljoprivrednici su sve češće na konferencijama za novinare. Sve ih je na to natjerala ista muka. Preko noći su ostali bez čitavih imanja, dužni su, a puta iz duga nema. U ovo vrijeme blagdana, sjetimo se onih kojima je najteže.

"Otvorio sam farmu muznih krava, digao sam kredit od milijun i tristo tisuća kuna koji u to vrijeme nije ni bio toliko velik. Sada sam dužan, krava nemamo, nemamo ni gdje živjeti, preživljavamo", kaže Nikola Žeravica iz Đakova. Mnogi su željeli osigurati budućnost svojoj djeci, a danas su izgubili sve.

Jednom blokiran - zauvijek blokiran!

Udruga Blokirani je osnovana radi promicanja, unaprjeđenja i ostvarivanja prava građana kojima je blokiran dohodak, mirovina, imovina, bankovni računi i koji stoga žive u uvjetima siromaštva, socijalne nejednakosti, a s obzirom na blokadu računa, ovrhu i deložaciju, imaju slabe stambene uvjete ili nemaju stambenih uvjeta.

Svaki četvrti radno aktivni stanovnik HR blokiran

320.000 građana Hrvatske ima blokirane sve račune kod svih banaka, temeljem Ovršnog zakona od prosinca 2010. Ako strašnoj brojci od 320.000 blokiranih pribrojimo članove obitelji, riječ je o milijun blokiranih, a to je svaki četvrti radno aktivni stanovnik Hrvatske!

Stoga se na slijedećem sastanku Izvršnog odbora Udruge Život planira na dnevni red staviti i ovaj problem, osnovati radnu skupinu koja će raditi na povezivanju Udruge sa ostalim organizacijama civilnog društva koje posredno ili neposredno djeluju u rješavanju srodnih problema.

Ovršeni i diskriminirani - ima li izlaza?

"Kako bi se u žargonu tržišne ekonomije reklo povezivanje po horizontali i po vertikali sa ciljem rješavanja problema Blokirani, jer ih ima u svim slojevima društva. Htio bih napomenuti na tu temu da su poljoprivrednici i obrtnici po tom pitanju jedini sloj društva koji nema nikakove elemente zaštite, niti najosnovnijih prihoda za osnovne životne potrebe. Svi ostali korisnici prava na prihode osobnog dohotka zaštićeni su u 2/3 svojeg dohotka.

Poljoprivrednik je nažalost i po tom pitanju diskriminiran, također i obrtnik. A samo da podsjetim kad slušate ove naše političke elite, puna su im usta obrtnika i seljaka, ali kad im treba osigurati minimalne uvijete za život, njih i njihovih obitelji, onda ih nigdje nema. Nakon uspostavljene suradnje sa navedenim organizacijama možemo pristupiti i konkretnim djelima", mišljenje je Nikole Pajeka iz Udruge Život.


Tagovi

Udruga Blokirani Udruga OPGH Život Miroslav Kovač Ovršni zakon Imovina Mirovina Tržišna ekonomija Ljudska prava Blokirani računi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Televizija Slavonije i Baranje d.o.o.

Super TC, Trg slobode 6, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 (31) 203-000, fax: +385 (31) 203-111, e-mail: stv@stv.hr web: http://www.stv.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]