Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uprava za veterinarstvo
  • 20.12.2019. 13:30

Jednim klikom do podataka o napuštenim i izgubljenim životinjama

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izradila je Jedinstveni informacijski centar, bazu podataka u kojoj se nalaze podaci o napuštenim i izgubljenim životinjama koje se nalaze u skloništima.

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos
  • 205
  • 35
  • 0

Želite li udomiti ili ste izgubili kućnog ljubimca, odsad možete na jedinstvenoj adresi pronaći sve podatke o napuštenim i izgubljenim životinjama. Naime, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izradila je Jedinstveni informacijski centar, bazu podataka u kojoj se nalaze podaci o napuštenim i izgubljenim životinjama koje se nalaze u skloništima za životinja na području Republike Hrvatske.

"JIC omogućava pregled zakonom propisanih podataka o napuštenim i izgubljenim životinjama, a objavom tih podataka na jednom centralnom mjestu omogućuje se lakše i brže udomljavanje životinja, ali i brži pronalazak izgubljenih životinja jer se sve prijavljene izgubljene životinje upisuju u ovu jedinstvenu bazu podataka", navodi se na stranici Ministarstva poljoprivrede.

Jedinstveni informacijski centar pogledajte ovdje

Kako objašnjavaju, u sklopu nadogradnji postojećeg IT sustava Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane dorađen je Upisnik kućnih ljubimaca novim JIC modulom unutar kojega je moguća pretraga i upis pronađenih i izgubljenih kućnih ljubimaca. Također postoji i kartica svih izgubljenih životinja, a podatke o izgubljenim životinjama upisuju veterinarske organizacije ili ambulante privatne prakse koje su ovlaštene za vođenje Upisnika.

"Sva skloništa za životinje dostavila su podatke o osobama koje će unositi podatke u JIC te su im dostavljene upute za rad u navedenom modulu, a dana 15. studenoga 2019. godine u prostorima Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane održana je i dodatna edukacija. U JIC podaci su se počeli unositi od početka studenoga ove godine", zaključuje se u objavi. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Baza podataka Skloništa Izgubljene životinje Napuštene životinje JIC


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer