Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srušen rekord
  • 02.07.2019. 18:00
  • Elvington

JCB Fastrac traktor srušio britanski rekord sa 166,7 km/h!

Mjesto izvođenja rekorda bila je zračna luka Elvington, u blizini Yorka, gdje je traktorom upravljao TV voditelj i vozač motocikla Guy Martin

Foto: jcb.com
  • 869
  • 152
  • 0

JCB-ov traktor Fastrac srušio je britanski rekord, dosegavši brzinu od 166,7 km/h. Prethodni rekord bio je 140,44 km/h koji je postavio Top Gearov Track-Tor u ožujku 2018. godine.

Mjesto izvođenja rekorda bila je zračna luka Elvington, u blizini Yorka, gdje je traktorom upravljao TV voditelj i vozač motocikla Guy Martin.

Tim inženjera tvrtke JCB radio je na tajnom projektu razvoja traktora u proteklih nekoliko mjeseci, a prije nekoliko dana je predsjednik JCB-a Lord Bamford pohvalio njihovo "nevjerojatno postignuće": "Dugo smo sanjali da pokušamo snimiti brzinu s Fastracom i cijeli tim je neumorno radio kako bi postigao ovaj nevjerojatan rezultat. Iznimno sam ponosan na ono što su postigli u tako kratkom vremenu".

Točno 28 godina do dana kada je prvi proizvodni model izašao iz linije, postavljen je ovaj rekord. Rekordni traktor temelji se na standardnom traktoru tvrtke Staffordshire, a pokreće ga 7,2-litarski šestocilindrični DieselMax motor proizveden u Derbyshireu. Sposoban je proizvesti ogromnu snagu od 1.000 KS i 2.500 Nm okretnog momenta.

Promjene u prijenosu i poboljšana aerodinamika, uz pomoć Williama Advanced Engineeringa, omogućili su postizanje ovog rekorda.


Tagovi

JCB Fastrac Rekord brzine Guy Martin


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]