• Javno savjetovanje
  • 06.12.2018. 16:30

Javnost o Zakonu o službenim kontrolama

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/ulleo
  • 298
  • 24
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Obrazac prethodne procjene - Zakon o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja, zdravlju bilja i sredstvima za zaštitu bilja 

Kako objašnjavaju, stupanjem na snagu Uredbe (EU) 2017/625 mijenja se pravna stečevina EU kojom se uređuju službene kontrole, a koja je sada uređena Zakonom o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja (NN 81/13). Zbog obima promjena, izmjene i proširenja opsega i područja primjene pravne stečevine EU kojom se uređuju službene kontrole te formiranja Državnog inspektorata potrebno je pristupiti izradi nacrta prijedloga zakona.

Savjetovanje je otvoreno do: 20.12.2018.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon o službenim kontrolama Propisi o hrani Zdravlje životinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi