• Javno savjetovanje
  • 14.09.2018. 11:25

Javnost o prestanku važenja Zakona o HPŠSS, ali i prijedlogu Zakona o HAH-u

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova dva savjetovanja!

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 201
  • 11
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova dva savjetovanja.  

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Obrazac Prethodne procjene za Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o Hrvatskoj poljoprivredno-šumarskoj savjetodavnoj službi, s Konačnim prijedlogom zakona

Opis savjetovanja: Prijedlog Zakona propisuje prestanak rada Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe. S obzirom da je Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba osnovana zakonom, a prema Zaključku Vlade Republike Hrvatske o smanjenju broj agencija od 2. kolovoza 2018. godine poslove preuzima Ministarstvo poljoprivrede, potrebno je izraditi zakon o prestanku važenja zakona kojim je ustanova osnovana.

Također, otvoreno je Savjetovanje s javnošću za Obrazac Prethodne procjene za Prijedlog Zakona o Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, s Konačnim prijedlogom zakona

Opis savjetovanja: Prijedlogom zakona propisuje se prema Zaključku Vlade Republike Hrvatske o smanjenju broja agencija od 2. kolovoza 2018. godine pripajanje Hrvatske agencije za hranu i dio Hrvatske poljoprivredne agencije s Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo, koji nastavlja poslovati pod nazivom Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Drugi dio poslova i radnika Hrvatske poljoprivredne agencije preuzima Ministarstvo poljoprivrede. Potrebno je izraditi zakon kojim se uređuje pripajanje ustanova, naziv i djelatnosti.

Savjetovanja pronađite ovdje i ovdje. Savjetovanje je otvoreno do: 28.9.2018.


Tagovi

Javno savjetovanje HAH HŠPSS


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

NA STIPANJU U BRIŠEVU - Ovca mog rođaka Nede Grabovca donijela na svijet umiljato janje. Jedva je pristala da ga uzmem u naručje. Ovca Zrna ljubi svoje janje.